Veterinarul pe recepție

Cum se tratează peștișorii din acvariu

219
Cum se tratează peștișorii din acvariu - cumsetrateaza-1394638113.jpg

Articole de la același autor

"Stau într-un apartament cu două camere și i-am cumpărat copilului un acvariu. După aproape două luni de zile, de când avem acvariul în casă, ne-au murit doi peștișori, dar și ceilalți sunt cam amețiți. Citesc această rubrică și rog mult medicul veterinar să explice cu ce se tratează peștișorii. Vă mulțumesc, F. Luca".
v v v
Referitor la tratamentul cu medicamente, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu recomandă ca acestea să fie cumpărate numai de la farmaciile de uz veterinar, după ce farmacistul este cât mai bine informat asupra stării peștișorilor. Ca mod de administrarea, medicamentele se combină cu apa din acvariu în majoritatea cazurilor. Totuși, pentru că dozele, dar și perioada de administrare sunt extrem de importante, tratamentul va trebui să respecte cu aceeași strictețe ca și la oameni, recomandările farmacistului veterinar.
Referitor strict la cazul de față, este posibil ca o cauză a scăderii tonusului peștișorilor să fie căldura excesivă din apartament. Însă, pentru a avea peștișori în formă, și circa 30 la sută din apa din acvariu trebuie schimbată o dată pe săptămână, pentru purificare. Iar dacă acvariul are mulți pești, apa se poate schimba în fiecare zi, dar nu în întregime, ci respectându-se proporția recomandată de un medic sau un farmacist veterinar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4944 secunde