Veterinarul pe recepție

Ce temperatură trebuie să aibă apa din acvariu?

18187
Ce temperatură trebuie să aibă apa din acvariu? - 18iulieveterinar-1342618079.jpg
"Este prima vară cu ac-variu în casă. Din cauza ca-niculei, apa s-a cam încălzit și aș vrea să știu dacă e vreo problemă pentru pești sau e cazul să iau ceva măsuri! Cu mulțumiri, Alin Roșu".

v v v

Pentru toate animalele de companie, apa este un element esențial, precizează medicul veterinar Gheor-ghiță Mureșanu. Însă în cazul unui acvariu, apa este un element vital pentru peștișori, motiv pentru care trebuie tratate cu maximă atenție atât mirosul, culoarea, cât și temperatura acesteia. Întrucât nelămuririle dumneavoastră sunt legate de temperatură, domnule Roșu, veterinarul ne-a explicat că aceasta trebuie ajustată în funcție de specia de pești pe care o aveți în acvariu, pe care nu ați denumit-o. Dacă aveți peștișori de apă rece, atunci aceștia rezistă foarte bine la 5-18 grade Celsius. În schimb, dacă în acvariul dumneavoastră se află specii tropicale de pești, aceștia se simt în largul lor într-o apă cu temperatura între 18-30 de grade Celsius.

În situația în care se impune răcirea apei, ar trebui să aveți în vedere că în această perioadă, din cauza caniculei, temperatura apei din acvariu poate să depășească 30 de grade Celsius. Așadar, dacă aveți specii de apă rece, veterinarul vă recomandă să renunțați la ele. Mai mult decât atât, pentru a nu fi pus în astfel de situații, cel mai bine ar fi ca peștișorii din acvariu să aparțină unor specii cu nevoi cât de cât asemănătoare de temperatură. Cât privește încălzirea acvariului, aceasta se recomandă, de regulă, toamna, cam prin octombrie, când vremea rece se stabilizează. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Terorizată  de mirosul câinelui
Pagina a fost generata in 0.4874 secunde