Acvariul din Constanța, paradisul peștilor

507
1
Acvariul din Constanța, paradisul peștilor - acvariu1-1377776005.jpg
Acvariul constănțean a fost înființat la 1 Mai 1958 și este vizitat anual de peste 500. 000 de vizitatori. Amplasat în imediata vecinătate a Cazinoului din Portul Constanța, acvariul este amenajat într-o clădire cu o vechime de peste 90 de ani. Acvariul este structurat în trei mari secții: Marina, Dulcicola și Pești Exotici. Secția Marina este cea mai mare și mai reprezentativă secție adăpostind specii de pești și nevertebrate întâlnite în Marea Neagră și migratori din Marea Mediterană. Spectaculos în cadrul acestei secțiuni este bazinul care găzduiește o impresionantă colecție de sturioni, renumită pentru longevitatea exemplarelor. Interesante pentru vizitatorii care trec pragul Acvariului constănțean sunt și speciile de pisică de mare, scorpia și dragonul de mare, steluțele de mare, căluțul, acul și ața de mare, corosbinele și cocoșeii de mare, etc.


Secția Dulcicolă prezintă specii de pești și nevertebrate de apă dulce, care populează bălțile și lacurile litoralului românesc și apele Deltei Dunării: ciprinide, crap, roșioara, babușca, plătica, sunt prezentate și răpitoare că somn, șalău, biban și știuca. Secția Pești Exotici este o adevărat încântare pentru vizitatorii Acvariului. În bazinele sale înoată varietăți de pești care aparțin diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale și subtropicale: varietăți de peste Piranha, peștele cuțit, peștele înger, peștele lopata, peștele pisica și multe alte tipuri de pești cu un colorit bogat. Acvariul se poate vizita în fiecare zi de la orele 9:00 până la orele 20.00. Prețul unui bilet pentru adulți este 20 lei, pentru elevi și studenți 10 lei, iar copii sub cinci ani au intrare liberă. La acvariu se poate ajunge cu liniile de autobuz 2, 42, 44, 49, 51, 48.
Mihaela UNGUREANU
Comentează știrea

Best Replica Hermes Evelyne Bag
30 octombrie 2014
Best Replica Hermes Evelyne Bag

Acvariul din Constanța, paradisul peștilor | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Kelly Bag Replica China Best Replica Hermes Evelyne Bag http://morganpharma.it/images/news/hermes-kelly-for-sale-dubai-3530.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4161 secunde