Cum ne protejăm copiii de razele soarelui?

161
Cum ne protejăm copiii de razele soarelui? - copii3-1377775490.jpg

Articole recomandate

Părinții care merg la plajă împreună cu cei mici trebuie să știe că aceștia sunt foarte vulnerabili la soare, deoarece pielea lor nu se poate apăra singură împotriva radiațiilor solare. De asemenea, medicii sfătuiesc să nu fie expuși sub soare copiii care nu au împlinit vârsta de 3 ani.




Există totuși câteva reguli pentru cei care nu au de ales și trebuie să călătorească cu prichindeii în soare. Este recomandat să se evite expunerea la soare între orele 11:00-16:00 și să se folosească produse de protecție solară speciale pentru pielea copiilor, cu un factor de SPF 50+. Cele mai protejate zone trebuie să fie cele mai sensibile și cele expuse mai frecvent  decât celelalte ca: fruntea, pomeții, nasul și buzele.


Ce trebuie să știm despre protecția solară?
Copiii au nevoie de produse speciale de protecție solară, astfel încât acestea trebuie să fie hipoalergenice, fără parfum, fără alcool și fără coloranții folosiți din ce în ce mai des pentru cremele celor mici.
În ceea ce privește aplicarea, aceasta trebuie dată într-un strat gros odată la două ore și de fiecare dată după baie.
Copiii trebuiesc protejați chiar și atunci când stau la umbră, întrucât 80% din radiațiile ultraviolete trec prin nori.
Care este ținuta recomandată sub razele soarelui?
Protejarea copiilor cu un produs special destinat acestora nu este suficientă pentru ferirea acestora de arsuri. Îmbrăcămintea joacă și ea un rol foarte important în ferirea micuților de radiații.
Este recomandat ca aceștia să poarte o pălărie cu boruri mari și un tricou simplu din bumbac care să ofere o protecție mai bună împotriva radiațiilor ultraviolete.
Totodată, părinții care cumpără copiilor ochelari de soare trebuie să fie foarte atenți la aceștia, deoarece ochelarii nepotriviți pot duce la leziuni ireversibile, ținând cont de faptul că ochii minorilor sunt foarte sensibili. Se recomandă achiziționarea unor ochelari care fac parte din categoria 3 sau 4 în ceea ce privește standardul de protecție și care asigură o acoperire bună a ochilor.
Cum îi hidratăm pe prichindei?
Copilul trebuie hidratat regulat, astfel încât trebuie să bea lichide chiar dacă nu simte că îi este sete. Consumarea lichidelor este foarte importantă în prevenirea insolației.
Oana MIHAI




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Curse de karting în Costinești
Pagina a fost generata in 2.4152 secunde