De ce se bat elevii ca "chiorii" la școală?

280
2
De ce se bat elevii ca
Narcisa Olaru a lucrat în învățământ numai doi ani, cu toate că și-ar fi dorit să aibă parte de o frumoasă carieră didactică. Motivul care a determinat-o să se retragă este faptul că nu a reușit să se impună în fața elevilor, iar aceștia au profitat cât au putut de latura tolerantă a personalității sale. Înșiși apropiații, ca și membrii familiei, dealtfel, i-au reproșat întotdeauna că este prea bună, prea îngăduitoare, sugerându-i că locul ei nu este în învățământ, că s-a orientat greșit în ceea ce privește cariera. Femeia a crezut că instruirea trebuie să se îmbine cu educația, fără să faci militărie, însă, din păcate, realitatea demonstrează că disciplina a cam fost scăpată de sub control, bătăile dintre elevi, chiar și dintre elevi și profesori ținându-se lanț. 


Cerc vicios…

"Directorul școlii a insistat să mai rămân, chiar aș mai fi încercat, însă motivul care nu m-a clintit în hotărârea mea a fost atitudinea părinților elevilor-problemă. Vina pentru că odraslele lor se bat ca chiorii la școală o purtau profesorii, ei, cu mine în frunte, erau acuzați că nu au metode didactice pentru a-i potoli, că sunt prea toleranți. Când un copil vine cu briceagul sau cuțitul în buzunar și nu are nicio problemă să le folosească, iar părinții motivează că nu și-au dat seama, când îi explici gravitatea situației, el se scobește în nas și-ți întoarce spatele, iar părinții tot pe tine te reclamă la Inspectorat dacă încerci să-I pedepsești într-un fel, părerea mea e că nu ai ce căuta în învățământ. Mi-am dat seama că în ziua de azi, un profesor neautoritar ajunge preșul elevilor, să-mi fie scuzată dura expresie. Pe mine m-a doborât agresivitatea părinților mai mult decât cea a elevilor".

Cum, în școli, nici regulile nu mai sunt aceleași, iar dacă îndrăznești să ridici mâna la un elev, ți se face dosar penal, atâta timp cât nu va exista o colaborare corectă între părinți, elevi și profesori, tânăra crede că violența din școli va continua să prolifereze.


Comentează știrea

admirator
4 martie 2013
corect!

elevii turbulenti nu sunt pdepsiti in nici un fel, iar cand se isca un scandal, sunt pedepsiti ambii protagonisti. (In mod normal, trebuie pedepsit doar agresorul, chiar daca o ia pe coaja... Pentru elevi nu exista "legitima aparare"... Sanchi, pentru a violenta. In realitatea, asta instiga la utilizarea violentei si provocarii...) Oricum, articolul este bine venit si are dreptate. Profii sunt carpe de sters pe jos pentru elevi si parinti ... ce sa cauti intr-un sistem bolnav? Care mai e si platit de rasu...... Doar looser-ii stau pe aici.

admirator
4 martie 2013
dar ati socotit

cati tineri cu studii superioare avem in tara si cati suplinitori? Ce va spune asta?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ce școli nu fac cursuri astăzi
Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : 49 de unități școlare nu au aviz sanitar
Pagina a fost generata in 0.2311 secunde