Puncte de vedere

"De o viață așteptăm... parastasul monștrilor de pe șosele!"

725

Articole de la același autor

Noul proiect al Ministerului Transporturilor care prevede ca TIR-urile să traverseze România fără să mai circule pe șosele nu i-a lăsat indiferenți nici pe cititorii noștri. Utilizată în toată Europa, această metodă presupune ca mașinile de mare tonaj să fie încărcate în trenuri speciale și transportate pe calea ferată până la ieșirea din țară.

Considerați adevărați... monștri ai șoselelor, TIR-urile reprezintă, potrivit statisticilor, principalele autovehicule care duc la producerea de accidente. Mai mult, infrastructura rutieră se distruge constant din cauza camioanelor cu exces de greutate, iar persoanele implicate într-un fel sau altul în traficul rutier suportă blocaje interminabile sau accidente cumplite din cauza lor. Suficiente argumente pentru ca proiectul să fie salutat.

Ideea este excelentă
Luciu Damian, 51 ani, speră ca această măsură să nu rămână doar la stadiul de experiment. Mai mult, el apreciază că numai cine nu vrea nu recunoaște că aceste vehicule "sunt adevărați monștri ai șoselelor, eu personal de o viață le aștept parastasul! Motivul îl poate înțelege oricine: din cauza ciocnirii cu un TIR, mi-am pierdut fratele geamăn. Or, așa ceva nu se uită și nici nu se poate ierta. Felicit Guvernul Boc pentru asta! Mi-aș dori mai multe măsuri pentru binele oamenilor și pentru viață".

"Mulți șoferi de TIR-uri au conștiința încărcată!"
"Au trecut prea mulți ani în care TIR-urile au omorât mii de oameni și au stricat atâtea șosele din țara asta! Este o măsură bine gândită, într-adevăr șoferii se pot odihni și nu vor mai fi o amenințare pentru șosele. Circul noaptea cu mașina și am fost implicat în trei accidente cu TIR-uri, nici unul din cauza mea. Ultimul șofer m-a impresionat că era așa de slab, cred că nu avea 60 de kilograme și n-am înțeles niciodată ce doctor i-a dat aviz să facă meseria asta, foarte grea, fără discuție. După ce omorâse un om, a intrat și mai mult la... apă. Mi-a spus că o să trăiască toată viața cu conștiința încărcată, chiar dacă vina accidentului nu a fost a lui. E bine că s-a scos acest mare pericol din trafic, mai ales că șoselele sunt din ce în ce mai aglomerate și sunt mulți șoferi începători. Mai așteptăm măsuri bune și cât mai puține certuri politice!" – Mugur Tudor, 56 ani.

Guvernanții să nu cedeze!
"E bună la ceva și integrarea asta europeană!" - este părerea cititorului nostru Alex Dima (36 ani). Ca șofer de meserie, nu înțelege de ce "metoda asta ne-a bucurat atât de târziu", din moment ce este folosită în toată Europa! "Le-aș dori guvernanților să nu revină asupra hotărârii, chiar dacă se vor mai găsi cârcotași care să nu fie de acord cu ea! Numai un șofer știe ce înseamnă să trăiască, noapte de noapte, spaima că va da piept pe șosea cu acești monștri".

Efecte anticriză
"Este o măsură civilizată, cred eu că le va servi și celor de la CFR, că au destule probleme pe criza asta urâtă. E bine și pentru că se vor elibera șoselele de TIR-urile care le distrug și care fac traficul un calvar. Să-și pună mintea la contribuție guvernanții noștri și să mai lase gâlceava politică, poate mai scot și alte hotărâri bune pentru toți!" – Mircea Nicolae, 41 ani.

Avantajele proiectului
Ca specialist, ing. Victor Dimitriu apreciază că dacă vor conștientiza avantajele acestei măsuri, cârcotașii pe care i-a auzit condamnând inițiativa Guvernului "își vor da seama că vorbesc numai ca să se afle în treabă".
Redăm și avantajele la care face referire cititorul nostru: l nu mai este nevoie de autorizații de circu-lație l nu se mai plătesc taxele de autostradă, ceea ce presupune economii l se micșorează cheltu-ielile pentru combustibil l lipsind restricțiile specifice week-end-ului și staționările impuse, timpii de tranzit vor fi optimizați.
De departe, însă, cititorii noștri consideră că beneficiari egali ai acestei măsuri vor fi șoferii de TIR (pentru că vor dispune de mult mai mult timp de odihnă), ceilalți participanți la trafic (care vor scăpa de acești… monștri) și, nu în ultimul rând, infrastructura rutieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Miercuri, 29 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Sărmăluțe în foi de viță
Miercuri, 29 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Cum se schimbă roata la mașină
Pagina a fost generata in 3.1299 secunde