Dezastrul de la Brotăcei: Pe aici nu se trece!

4286
6
Din cauza lucrărilor la construcția dintre strada Adamclisi și Piața Brotăcei, trotuarul din zonă a fost blocat cu tot felul de materiale și utilaje, iar pietonii sunt obligați să circule pe carosabil într-un perimetru de trafic infernal.

La 10 decembrie 2011, scriam, în ziarul nostru, sub titlul "Dezastrul de la Brotăcei", despre sacrificarea unui spațiu verde din apropierea Pieței Brotăcei (al câtelea, oare, din oraș?), pentru a se face loc unei construcții chiar sub ferestrele locatarilor blocului AS3, din strada Adamclisi, ai cărei beneficiari sunt Viorica Petro, Aurora Rușa și Stere Stere. Disperați că primăria îi condamnă "la o viață în întuneric", oamenii au sperat ca, prin semnalul lor public, să în-duioșeze autoritățile, iar șantierul să fie mutat în altă parte, ceea ce, evident, nu s-a întâmplat. La toate astea se adaugă și disprețul afișat de constructorul lucrării, care, prin haosul creat, i-a pus în dificultate, obligându-i să circule pe carosabil. Deși zona Brotăcei este foarte aglomerată, iar infrastructura rutieră subdezvoltată, mașinile abia având loc să treacă, zona s-a transformat într-un șantier de lumea a treia: "Ce vrei și ce nu vrei găsești pe locul unde ar fi trebuit să circule oamenii: un copac tăiat, răsturnat pe trotuar, au băgat un utilaj cu cupă peste el, un cofrag cu mortar, pe partea cealaltă gunoi cât încape, circulăm pe partea carosabilă și știți foarte bine că pe aici circulă mașini, nu glumă! I-am rugat să-și mute utilajul în altă parte și să elibereze trotuarul, dar ne-au spus că nu-i interesează. Peste tot sunt împrăștiate blocuri de piatră, e și o baracă pe trotuar, vai de lume. Primarul vinde toate terenurile, nu-l interesează soarta oamenilor, e nenorocire și se mai laudă că avem un oraș curat și că-i pasă de grija noastră!" – ni s-a plâns Ioan Boca.

Cireașa de pe tort: o tonetă cu legume-fructe

Ca și când nu ar fi fost suficient haos, o altă porțiune din trotuarul cu pricina este ocupată de o tonetă care comercializează legume și fructe. Oamenii nu pot să înțe-leagă pe ce considerente s-a dat aprobare pentru așa ceva, din moment ce la o aruncătură de băț se află Piața Brotăcei: "plină cu de toate. Și atunci să nu te gân-

dești că acolo sunt niște interese, lumea vorbește, știți cum e! Rămâi mut când vezi așa ceva! Altfel, primarul nostru se dă mare apărător al neamului și al legii!" (Vasile Ion). "Nu ne mai miră nimic. Dar parcă ne întreabă cineva, pe cine interesează părerea noastră? Încă un bloc care ia lumina oamenilor, pot să sară hoții dintr-un balcon în altul, c-așa-i la Constanța! Păcat de zona asta, era mândria orașului pe vremuri, ca o oază, plină de flori și verdeață. Acum e stresantă, obositoare, mizerabilă. Legea spune că n-ai voie să circuli pe carosabil. Ar trebui să vină Poliția, ori să ne amendeze pe noi că circulăm pe șosea, că doar n-o să zburăm, ori să-i amendeze cineva pe ăștia cu șantierul, n-au niciun respect, s-au desfășurat pe trotuar, o nenorocire, cu mortar, cu tot ce vrei!" (Elena Mileanu).

"Ne apucăm de curățenie!"

Contactat, Stere Stere, unul dintre beneficiarii construcției, ne-a asigurat că și-a dorit să elibereze trotuarul, însă vremea rea l-a împiedicat: "Am avut șantierul închis cât a fost ger, abia l-am deschis. Am încercat să fac curățenie, dar nu s-a putut pentru că totul era înghețat. Săptămâna asta o să eliberez zona, o să urcăm pe placă materialele. Copacul să știți că a căzut de la viscol, a venit cineva de la primărie, dar văd că l-au abandonat aici, nu e problema noastră…".

Referitor la toneta… trântită în-tr-un loc atât de nepotrivit, Stere Stere ne-a spus că… funcționează de ceva vreme pe trotuar, însă legal: "Ne încurcă și pe noi, rămâne de văzut ce se va întâmpla, n-am idee".

Comentariile despre această situație le lăsăm pe seama dumneavoastră, stimați cititori!

Comentează știrea

Raluka
29 februarie 2012
Pietoni incomodati

Locuiesc in zona de mai bine de 15 ani si acolo nu a fost niciodata trotuar "circulabil" de catre pietoni... noroaie si mizerie in permanenta. Pietonii intotdeauna au circulat pe carosabil din cauza trotuarelor ocupate de masini si a baltilor si denivelarilor de pe trotuare... Sa nu mai spunem ca abia incap 2 masini una langa alta iar intre orele 15-18 se circula bara la bara! Adamclisi ar trebui sa fie sens unic!

Miau miau
1 martie 2012
bau

Please call me Mr. Stere Stere Stere Stere Stere

nsd
1 martie 2012
Cine nu voteaza,nu conteaza

Expresia de mai sus,nu am inventat-o eu.In urma cu cateva luni,cineva a postat aici un comentariu in favoarea lui Mazare.Printre altele,el a mai scris in comentariu ca cine nu voteaza,nu conteaza.Probabil ca a fost un apropiat din "echipa mea". Adevarul sta in vin sau gura pacatosului adevar graieste.Omul a scris ce nu trebuia sa scrie.Cred ca pentru greseala asta chefliul nostru a primit o corectie. Mazare l-a trimis la bar sa-i aduca o scobitoare si un tirbuson.Electoratul lui Mazare nu a fost,nu este si nu va fi niciodata mai mare de 30% din totalul cetatenilor cu drept de vot. Daca Mazare crede ca cine nu voteaza,nu conteaza,daca asta este cu adevarat mantalitatea lui si eu cred ca asa gandeste,inseamna ca 70% dintre constanteni nu sunt reprezentati in administratia locala.Faptul ca Mazare este primarul unei minoritati si ca majoritatea cetatenilor nu sunt reprezentati in administratie,se vede.Se vede pe strada,se vede la Brotacei,in Parcul Tabacariei,la Cazinou,se vede in factura de la incalzire,se vede peste tot.Asadar,mai avem putin timp la dispozitie.Chemati-va rudele,sunati-va prietenii,cumparati-le cate o carja la bunici si veniti impreuna la sectia de votare.Nici nu ne dam seama cate avem de pierdut.Prezenta noastra in numar mare la vot, este cosmarul politrucilor.

mistretu
14 martie 2012
zona brotacei

referitor la haosul din zona Brotacei, ar trebui lasat sens unic, numai sa se coboare la vale spre soveja. propun acest lucru, si explic prin faptul ca iarna, cand ninge sau soseaua devine alunecoasa, cei care urca adamclisi-ul intampina dificultati si ambaleaza motoarele la maxim de multe ori, crescand gradul de poluare fonica si toxica. alt impediment pt cei care urca dinspre soveja pe adamclisi este ca in intersectia de la piata brotacei trebuie sa dea prioritate la toata lumea si sunt nevoiti sa avanseze pana in mijlocul intersectiei, deoarece vizibilitatea ii impiedica de multe ori.

Dascalu ion
21 ianuarie 2013
strada Adamclisi

va rugam taiati plopii de pe toata strada adamclisi si pe o parte si pe alta, sunt de esenta moale si la fiecare furtuna ne cad in cap. Largiti strada Adamclisi , vrem parcare in fata la complexul Brotacei, nu se poate trece de masinile comerciantilor care le au acolo de ani de zile, faceti treceri subterane in intersectia de la Brotacei, este foarte aglomerata , cu str Suceava si sus la Tulcei -Tomis-Suvceava, Trecereile de pietoni subterane ar arata si frumos si fluidizeaza traficul

Dragomir
21 ianuarie 2013
Str Adamclisi

Taiati toti copacii uscati in special plopii, sunt periculosi, ii vedeti in pozele dvs.si largiti strada, mai luati din spatiul verde de la giratoriu din str.Soveja, si largiti pina sus la Suceava, este greu la panta sus la Brotacei in special iarna sau pe ploaie,mai bine sar desfiinta Piatza de la Brotacei, e o mizerie si toti boschetarii stau acolo beau la aia de vind vinuri, masini pe post de magazii, e o debandada.

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Descindere cu mascați la Brotăcei
Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Monștrii din inima Constanței
Pagina a fost generata in 2.0932 secunde