Medicul de gardă

Din ce cauze apar infecțiile urinare

466
"Aș vrea să știu care sunt semnele infecțiilor urinare și cât de periculoase sunt, dacă trebuie tratate cu medicamente sau cu naturiste? Cu mulțumiri, D. Cristiana".

v v v

Dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a explicat că este bine să se știe din start că, netratate, infecțiile urinare distrug rinichii, pericolul fiind și mai mare dacă aceste episoade revin. De aceea, atrage atenția că astfel de infecții trebuie tratate imediat ce se constată și urmând cu strictețe toate recomandările medicilor specialiști.

Semne frecvente

Este adevărat că mai afectate de acest tip de infecții sunt femeile, bărbații putându-se confrunta cu astfel de probleme doar dacă au probleme cu prostata. Referitor la simptomele infecțiilor urinare, cele mai vizibile sunt urinările repetate, însoțite de senzația de usturime, aspectul tulbure al urinei sau chiar prezența sângelui. În plus, fără ca vezica să fie plină, senzația de a urina tot timpul devine sâcâitoare, ceea ce dă o stare generală nu tocmai confortabilă.

Cauze

Hemoroizii externi, constipația, consumul insuficient de lichide, diabetul zaharat etc. sunt câțiva dintre factorii care favorizează infecțiile urinare. Nu trebuie ignorat nici faptul că neurinarea la timp, abținerea pentru perioade mai lungi când apare efectiv această nevoie, este un alt factor favorizant. Specialista este de părere că orice mic indiciu nu trebuie ignorat, iar persoana în cauză să-și facă imediat timp pentru a se prezenta la un urolog, singurul în măsură să se pronunțe asupra diagnosticului corect și a tratamentului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.189 secunde