Dosarul de pensionare. Acte necesare

690
Dosarul de pensionare.  Acte necesare - dosarpension-1403787939.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Liliana Popa, potrivit reglementărilor în vigoare, dosarul întocmit în vederea pensionării trebuie să conțină următoarele documente:

l Cerere-tip, care poate fi procurată atât de la ghișeele Casei de Pensii la care se depune dosarul, cât și de pe site-ul Casei Naționale de Pensii și Asigurări Sociale - CNPAS.

l Carnetul de muncă (original și copie). În absența acestuia, trebuie depuse adeverințe de vechime, din care să reiasă stagiul de cotizare pentru fiecare loc de muncă.

l Cartea (buletinul) de identitate, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (original și copie). Livretul militar (original și copie). Diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) sau alte atestate.

l Adeverință (original) privind sporurile acordate la fiecare loc de muncă în parte. Adeverință (original) privind condițiile speciale de muncă, ture de noapte etc.

Important! Cei care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani pot solicita pensia anticipată parțială cu maximum 5 ani înaintea vârstei standard de pensionare calculate în funcție de data de naștere, dar nu vor putea cumula pensia cu salariul.

Dacă pensionarea este la limită de vârstă, dacă dorește, pensionarul poate lucra în continuare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Cum se face un schimb de terenuri
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 07 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum deschizi un… SRL
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Acte necesare  pentru mutație
Pagina a fost generata in 1.6924 secunde