Medicul de gardă
Dulciurile de Crăciun, paravan pentru boli?
186
Articole de la același autor
Ce este interzis să cumperi cu bonuri de masă
06 Decembrie 2013
Cui i se cuvine pensie anticipată parțială fără penalizare
08 Noiembrie 2013
Când se pot oficia cununii în afara Bisericii
09 Noiembrie 2013
Cum îți despăgubești vecinul care a plătit branșamentul la gaze
07 Noiembrie 2013
"Cum se dă ajutorul pentru mame singure?"
14 Decembrie 2013
Pentru a oferi câte un cadou dulce persoanelor dragi, ca să nu mai vorbim de copii, în această perioadă, nu numai hipermarketurile, ci și magazinele de cartier și piețele sunt luate cu asalt. Ademenită de ofertele care mai de care mai tentante, cititoarea noastră, Corina Matei, a cumpărat mai multe cutii de bomboane de ciocolată umplute cu cremă, pentru a le oferi celor dragi, de Crăciun: "Copiii au descoperit o cutie, au mâncat câteva bomboane, dar nu mi-au spus nimic. Seara, la baie, am observat că au pe corp niște bubițe, dar n-am dat importanță. Dimineața, erau intoxicați bine și mi-au spus că au… furat bombonele. Am verificat, nu sunt expirate. Medicul nostru de familie e plecat în concediu și m-am gândit, ca abonată Cuget Liber, că pot fi ajutată cu niște sfaturi, prin această rubrică. Vă mulțumesc și vă doresc sărbători fericite".
v v v
Din păcate, dulciurile pot fi un paravan ideal pentru boli, ne-a spus dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Și nu este vorba doar despre un disconfort de scurtă durată, ci chiar de probleme severe de sănătate, generate de consumul unor dulciuri expirate sau de calitate necorespunzătoare.
Cât privește bolile care ne pândesc dacă apucăm să mâncăm dulciuri cu probleme, acestea încep de la toxiinfecții alimentare, și pot ajunge până la diabet zaharat. Totul, din cauza cremelor de umplutură pentru ciocolată sau biscuiți, care nu sunt altceva decât cel mai bun mediu de dezvoltare a microorganismelor. În plus, din cauza manipulării sau a depozitării în condiții precare de igienă, acestea pot cauza contaminare cu salmonella, stafilococ, streptococ.
Perioada de incubație. Aceasta este extrem de scurtă, de până la trei ore, cu efecte la fel de rapide și severe (vărsături, greață, diaree, crampe, febră). Așa stând lucrurile, oricâtă aglomerație ar fi sau oricât de convenabile ar fi ca preț, medicul recomandă verificarea termenului de garanție, iar dacă acesta nu se poate citi bine, măsura cea mai sigură este de a renunța la dulciuri.
v v v
Din păcate, dulciurile pot fi un paravan ideal pentru boli, ne-a spus dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Și nu este vorba doar despre un disconfort de scurtă durată, ci chiar de probleme severe de sănătate, generate de consumul unor dulciuri expirate sau de calitate necorespunzătoare.
Cât privește bolile care ne pândesc dacă apucăm să mâncăm dulciuri cu probleme, acestea încep de la toxiinfecții alimentare, și pot ajunge până la diabet zaharat. Totul, din cauza cremelor de umplutură pentru ciocolată sau biscuiți, care nu sunt altceva decât cel mai bun mediu de dezvoltare a microorganismelor. În plus, din cauza manipulării sau a depozitării în condiții precare de igienă, acestea pot cauza contaminare cu salmonella, stafilococ, streptococ.
Perioada de incubație. Aceasta este extrem de scurtă, de până la trei ore, cu efecte la fel de rapide și severe (vărsături, greață, diaree, crampe, febră). Așa stând lucrurile, oricâtă aglomerație ar fi sau oricât de convenabile ar fi ca preț, medicul recomandă verificarea termenului de garanție, iar dacă acesta nu se poate citi bine, măsura cea mai sigură este de a renunța la dulciuri.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 24 Decembrie 2013
Luni, 23 Decembrie 2013
Marţi, 24 Decembrie 2013
Marţi, 24 Decembrie 2013
Marţi, 24 Decembrie 2013
Marţi, 24 Decembrie 2013
Marţi, 24 Decembrie 2013
Marţi, 24 Decembrie 2013
Marţi, 24 Decembrie 2013