Cum să organizezi masa de Crăciun fără stres

780
Cum să organizezi  masa de Crăciun fără stres - 23decfondorganizmasa-1387813805.jpg

Articole recomandate

Magia sărbătorilor de iarnă vine la pachet cu vizite-surpriză din partea rudelor și prietenilor, mese bogate și multă voie bună. Gospodinele știu însă că până la o sărbătoare ca-n povești sunt necesare multe, multe pregătiri. Pentru a le ajuta să nu se streseze prea tare când organizează masa de sărbători, specialiști citați de livebetteramerica.aol.com. au câteva recomandări.

Nu te sfii să organizezi un bufet suedez. Organizarea mesei pentru un număr mare de musafiri necesită timp și solicită efort, ca să nu mai luăm în calcul și spațiul de desfășurare. Soluția unui efort mai mic o reprezintă bufetul suedez, căci invitații se pot servi singuri și se pot așeza unde le place și se simt bine.

Fă curățenie în frigide.Aruncă din frigider produsele inutile, ca să faci mai mult loc pentru depozitarea preparatelor de Crăciun.

Farfurii de unică folosință, în tonuri de sărbătoare. Debarasarea mesei este întotdeauna un motiv de stres și foarte, foarte multă oboseală. Mai ales dacă trebuie să te apuci să speli vesela și tacâmurile. Farfuriile de unică folosință decorate în ton cu sărbătorile de iarnă te pot scuti de orice efort, dacă ai foarte mulți musafiri!

Îndrăznește să cumperi și produse semipreparate. Nu trebuie să iei totul de la zero când te apuci de gătit. Ți-ar răpi timp prețios și, mai ales, nervi! În comerț există o gamă largă de produse preparate sau semipreparate, care îți pot ușura munca semnificativ.

Nu testa rețete noi. Nu trebuie să-ți încarci meniul cu rețete "exotice" și sofisticate. Mai ales dacă nu le-ai mai încercat niciodată. Riști un eșec de proporții și nu vei mai avea timp să "repari" nimic.

Împarte responsabilitățile! Nu te feri să delegi responsabilități. Un ajutor în bucătărie, mai ales în zile de Sărbătoare, îți poate reduce la jumătate volumul de muncă. Poți să ceri ajutorul chiar invitaților. Vor simți astfel că le apreciezi compania, dar și... îndemânarea.

Folosește robotul de bucătărie! Pui ingredientele și îți vezi în continuare de treabă. Când te întorci, totul este gata. Ajutorul robotului de bucătărie este de neprețuit pentru gospodinele aflate în criză de timp.

Acceptă sugestiile invitaților în materie de meniu! Nu pierde prea mult timp cu lista de meniu. Mai ales dacă invitații se oferă să aducă propriile lor "creații" culinare. Așa vei avea o masă bogată, pentru toate gusturile, cu un minimum de efort.

Prepară meniul cu o zi înainte! Multe preparate, mai ales prăjiturile, pot fi începute lejer cu o zi înainte. Lasă pentru ultima zi doar detaliile și ornamentele și te vei bucura de timp pentru activități mult mai plăcute în sânul familiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum recunoști carnea proaspătă
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sugestii pentru platoul cu aperitive
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Primiți cu colindul?
Pagina a fost generata in 3.1272 secunde