Medicul de gardă

Concurs Dureri de picioare, din cauza colesterolului mărit?

1387
1
Dureri de picioare, din cauza colesterolului mărit? - 20augmediculdureripicioare-1345464849.jpg

Articole de la același autor

"În ultimii doi ani, într-adevăr, am avut colesterolul cam mare (peste 300), am mai ținut regim, mi s-a dus pe la 240, dar n-am simțit nicio durere, mi-am văzut de treabă. De câteva luni, mă cam dor picioarele, m-am gândit că e ceva reumatic, însă o asistentă mi-a spus că e posibil să mi se tragă tot de la colesterol. Nu văd care e legătura între grăsimea din sânge și picioare?" (Ana Ilincă).

v v v

În situațiile în care nivelul colesterolului este ridicat, pot apărea cheaguri de sânge, însă pot fi afectate și picioarele, prin ceea ce se numește boala arterială periferică, ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. De altfel, medicii o spun răspicat că un colesterol peste limitele admise constituie un risc atât pentru apariția bolilor cardio-vasculare și a atacurilor de inimă, dar și pentru alte complicații. Cât privește afectarea picioarelor, poate fi vorba despre boala arterială favorizată de colesterolul mărit dacă există următoarele simptome: dureri dese de picioare, care se manifestă dacă arterele sunt înfundate, iar pacienții își simt membrele inferioare obosite și grele; crampe nocturne (practic, în timpul nopții, se resimt nu doar crampe, ci și spasme, mai cu seamă la degete și călcăie; un alt simptom mai puțin cunoscut îl reprezintă și modificări ale unghiilor de la picioare și ale pielii, datorate faptului că picioarele nu mai primesc cantitatea de sânge necesară (părul de pe picioare cade, pielea se subțiază, iar unghiile cresc mai încet).

Având în vedere complicațiile care pot apărea din cauza colesterolului mare, medicul vă recomandă, stimată doamnă Istrate, să vă programați la medicul de familie, care, pe baza evaluării stării dumneavoastră de sănătate, va ști ce să vă recomande în continuare. 


Comentează știrea

edy
21 august 2012
colesterolul

stimata doamna, haideti sa va spuna cateva lucruri un nespecialist, dar care a citit suficient. un colesterol de 240 este ca si cand nu exista. pe timpul "regretatului", limita era de 290. pe la sfarsitul anilor '80, mafia farmaceutica a hotarat ca nu mai e ok limita respectiva si a hotarat s-o reduca la 200...ce s-a intamplat? brusc cateva zeci de milioane de oameni au devenit pacienti si cumparatori permanenti ai pastilelor de colesterol. sfatul meu e sa stati linistita si sa tineti un regim decent

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 August 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.6843 secunde