Concurs Întreținerea fostului soț, după divorț, în orice condiții?

234

Articole de la același autor

Într-adevăr, stimată doamnă Cornelia Vasea, noul Cod Civil stabilește dreptul la întreținere pentru soțul divorțat care se află în nevoie din cauza unei incapacități de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei. În plus, acesta beneficiază de dreptul la întreținere și în situația în care, la un an de la desfacerea căsătoriei, pățește ceva, însă numai dacă incapacitatea este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria.

Cuantumul pensiei de întreținere

Cât privește banii pe care doriți să-i cereți fostului soț ca și pensie de întreținere, lucrurile nu trebuie amestecate, întrucât valoarea așa-zisei pensii de întreținere nu poate depăși un sfert din venitul net al celui obligat la plată, și asta prin lege. Având în vedere faptul că aveți și un copil care, la rândul lui, va trebui să primească pensie de întreținere din partea tatălui său, pensia dumneavoastră, împreună cu întreținerea datorată copiilor, nu va putea să depășească jumătate din venitul net al celui obligat la plată. Potrivit consilierului juridic Carmen Gigică, în afara altor cazuri prevăzute de lege, obligația de întreținere încetează prin recăsătorirea celui îndreptățit. Așadar, lucrurile sunt foarte clare, legea fiind cea care lămurește lucrurile. Dacă soțul dumneavoastră va dori să vă ofere o pensie mai substanțială, este numai și numai problema lui. Dar tot problema lui este să respecte legea.

Cât privește divorțul din culpă, acesta se pronunță când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soți sunt grav vătămate și continuarea căsătoriei devine imposibilă. Instanța poate pronunța însă divorțul și din culpa exclusivă sau, când probele din dosar conduc în această direcție, din culpa comună. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 August 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.4209 secunde