Concurs Veninul de albine, leac pentru reumatism?

305
Veninul de albine, leac pentru reumatism? - venindealbineinlocdepastile1size-1345501089.jpg
În aparență, un lichid clar și apos, veninul de albine este o substanță organică foarte complexă care, pe lângă apă (88%) conține și glucoză, fructoză, proteine toxice, lipide, săruri minerale și acizi organici. Din fericire, medicina modernă a pus la punct metode diferite de folosire a veninului de albine: de la injectarea lui, după ce a fost purificat, până la aplicarea lui sub formă de unguente. Iată și câteva dintre afecțiunile tratate cu acest leac din cele mai vechi timpuri:

Reumatismul: Cu ajutorul veninului sunt stopate multe din neplăcerile cauzate de artrită, sciatică, spondiloză. Administrarea se face strict sub control medical prin injecții sau prin unguente. Odată cu veninul sunt eliberate în organism aproape 18 substanțe active printre care se numără și melitina, un antiinflamator de 100 de ori mai puternic decât hidrocortizonul. Față de alte medicamente de sinteză, medicii spun c[ acesta stimulează organismul să producă singur cortizolul, un hormon cu efect antireumatic.

Specialiștii au ajuns la concluzia că veninul de albine este un remediu natural nu numai pentru reumatism, acesta făcând adevărate minuni și în alte situații, după cum urmează: Migrenele: Durerile de cap, dar și afecțiunile neurologice precum nevralgiile și nevritele pot fi tratate cu ajutorul veninului de albine. Durerile trec ca prin minune în urma unui tratament pe baza acestui medicament natural, iar explicația constă tot în efectul lui antiinflamator. Arterita și hipertensiunea: Din cauză că are efect anticoagulant, hipotensiv și dilatator al vaselor de sânge, veninul poate trata varicele și tromboza, ameliorând circulația periferică. 


În plus, veninul de albine este și un bun stimulator cardiac și apără inima împotriva aritmiilor. Afecțiunile dermatologice: Rănile care se vindecă mai greu, eczemele, micozele, negii, dermatita seboreică, psoriazisul, toate sunt boli pentru care veninul de albine face minuni. În ceea ce privește rănile, veninul le închide rapid și fără să lase urme. De altfel, leacul albinelor are și efect de întinerire a pielii, întrucât îmbunătățește circulația sângelui de la nivelul dermului.

Important! Veninul de albine e contraindicat celor care au: hepatită, hipersensibilitate alergică, nefrită, diabet, tuberculoză. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 August 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 4.6283 secunde