Epilarea definitivă, dureroasă sau nu?

793
Epilarea definitivă, dureroasă sau nu? - epilare-1345500721.jpg
Cosmeticiana Bogdana Oancea Stoian recomandă, la vârstele mai tinere, toate variantele de epilare cu ceară. Pentru ca eficiența să fie maximă, stimată doamnă Corina Mugur, este nevoie de respectarea unui program de epilare (în funcție de creșterea părului). Important este că se poate apela fără rezerve la această metodă, din cauză că nu este agresivă și nu irită.

Epilarea definitivă

Referitor la epilarea definitivă, de care sunteți interesată, există o multitudine de metode: cu laser, cu lumină pulsată, la care se poate opta în funcție de ceea ce va spune medicul dermatolog, care trebuie să fie consultat în astfel de situații. Epilarea definitivă este un proces de durată, care se desfășoară în mai multe etape, fiind destul de costisitor, în funcție de metoda pentru care se optează.

Cât privește durerile, tehnica de epilare cu ajutorul laserului poate fi dureroasă ușor până la moderat, căci fiecare folicul de păr este înconjurat de terminații nervoase. Deși procedura este suportabilă, se poate apela la creme cu efect anestezic care se aplică înainte de demnararea procedurii. Efectele imediate ale epilării sunt inflamarea și înrosșirea pielii.

De câte ședințe este nevoie? Pentru rezultate satisfăcătoare și de lungă durată,ă sunt necesare trei până la șase tratamente. Intervalul de timp dintre două tratamente variază între patru și 12 săptămâni, în funcție de culoarea firelor de păr, tipul laserului și a zonei tratate.

Riscuri: Din fericire, complicațiile în cazul epilării cu ajutorul laserului sunt destul de rare, dacă epilarea este efectuată corect. Principalele efecte secundare ar putea fi alterarea pigmenților de la nivelul pielii, colorarea sau decolorarea pielii în zona în care s-a produs epilarea, care pot apărea la scurtă vreme după epilare. Este bine de știut că e vorba doar de efecte temoporare. Cât privește infecțiile, acestea sunt foarte rare și pot apărea din cauza unei îngrijiri neadecvate a pielii după tratamentul cu laser. Referitor la cicatrice, acestea ar putea apărea după o infecție a pielii, însă la fel ca și infecțiile, specialiștii spun că sunt rare.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 August 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.6308 secunde