Ești cumpărător European, e timpul să-ți cunoști drepturile

175
Legislația europeană te protejează și când cumperi prin corespondență, pe internet sau alte tipuri de vânzări la distanță. 

Nici situațiile în care primești bunuri pe care nu le-ai comandat și după aceea ești obligat să le plătești plătești nu sunt legale. Dacă achiziționezi un produs sau un serviciu de pe un website sau printr-un program teleshopping - poți să anulezi contractul, fără să motivezi, în termen de șapte zile. Pentru anumite servicii financiare ai posibilitatea să anulezi tranzacțiile într-o perioadă de până la 14 zile. 


Dacă un vânzător vine la ușa ta și, prin mijloace numai de el știute, reușește să te convingă, de exemplu, să semnezi un contract care te obligă la plata unor sume importante, nu intra în panică, pentru că legislația europeană te protejează. Problemele apar, de regulă, atunci când aceste drepturi nu sunt cunoscute. Așadar, în situația de mai sus, ai posibilitatea să anulezi contractul respective, însă doar într-un termen de șapte zile. Există și excepții, de exemplu în cazul contractelor de asigurare sau, în unele state europene, în cazul cumpărăturilor sub 60 de euro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Herpesul, semn de boală
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum se alege peștele
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.8677 secunde