Primești leafă dacă ai contractul de muncă suspendat?

286
Primești leafă dacă ai contractul de muncă suspendat? - bani-1353279235.jpg

Articole de la același autor

"Este legal să nu mai primești leafă dacă ai contractul de muncă suspendat. Mie mi s-a spus că trei luni n-o să iau niciun ban din moment ce mi s-a suspendat contractul din vina mea, dar mă îndoiesc că e corect" (A. Tiberiu).


v v v

După cum ne-a explicat Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă, în cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, într-adevăr, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea sa de salariat. Potrivit legii, suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părților sau prin actul unilateral al unei părți. Totul, din cauză că, practic, suspendarea contractului înseamnă suspendarea prestării muncii de către salariat, dar și a plății salariului cuvenit în perioada corespunzătoare suspendării, după cum a hotărât angajatorul.

Totuși, pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi și obligații ale părților, dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Neînregistrarea demisiei, un abuz
Pagina a fost generata in 0.469 secunde