Neînregistrarea demisiei, un abuz

284
Neînregistrarea demisiei, un abuz - codulmuncii-1350943247.jpg

Articole de la același autor

"Din moment ce demisia este voința mea, ca angajat, cine le dă dreptul șefilor să refuze lichidarea? Ce se poate face în cazul ăsta?" (Victoria Neațu). 


v v v

Doamnă Neațu, întrebările dumneavoastră sunt justificate, lucru confirmat și de consilierul juridic Carmen Gigică. Totul, din cauză că actuala legislație nu doar că prevede în mod expres și indubitabil obligația angajatorului de a înregistra cererea de demisie a angajatului, dar este reglementată ca fiind contravenție fapta angajatorului care nu respectă aceste prevederi.

Amenzi usturătoare

Pentru a demonstra că lucrurile nu pot fi forțate când este vorba despre voința salariatului, refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul angajatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă. Fiind vorba despre o contravenție, se aplică și sancțiuni, care constau în amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei. Pentru astfel de situații, juristul recomandă ca înștiințarea angajatorului cu privire la demisie să se facă prin scrisoare cu confirmare de primire, termenul de preaviz începând să curgă de la comunicare, fără a include și ziua comunicării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Cum adică, n-am dreptul la șomaj?"
Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Silviu Prigoană a demisionat din PDL
Pagina a fost generata in 0.473 secunde