VĂ PLACE CUM ARATĂ CENTRUL CONSTANȚEI? Comentați aici (Galerie foto)

7833
13

Articole de la același autor

Constănțenii sunt pe zi ce trece mai dezamăgiți din cauză că nu doar centrul vechi, ci și "centrul nou" al Constanței poartă aceeași amprentă a paraginii și a mizeriei. În plus, și acolo unde se mai repară câte ceva, lucrările sunt de mântuială.

Că de ani de zile, centrul istoric al Constanței își deplânge măreția, culoarea, atmosfera unică de odinioară o știu nu numai constănțenii, ci și turiștii. Oamenii aproape că nu mai cred în proiectele grandioase avansate de atâtea ori de autoritățile locale pentru reabilitarea Zonei Peninsulare (și a Cazinoului) din moment ce, la această oră, clădiri de patrimoniu… mor sub ochii lor, în plină stradă, iar un perimetru cu un potențial turistic de care orice oraș din lume ar profita din plin, mai ales în vremuri de criză, rămâne aceeași Cenușăreasă în ochii gospodarilor urbei.

Când vine însă vorba despre "centrul nou" al orașului, care tot amprenta paraginii și a mizeriei o poartă, dezamăgirea oamenilor depășește orice limită. Dacă pentru reabilitarea zonei istorice mai înțeleg că este nevoie de ceva bănet, pentru ca zona centrală să arate decent ar fi nevoie, mai mult decât orice, de simț gospodăresc și de mai mult respect față de contribuabilii acestui oraș, care s-au săturat să tot vadă lucrări de mântuială.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta stațiunea Mamaia peste doi ani (GALERIE FOTO)

Astăzi, cititorii noștri au dorit să atragă atenția, punctual, asupra altor trei pete care urâțesc cea mai centrală zonă a Constanței, respectiv străzile Mihai Viteazul și Griviței.

Trotuare-crater
Că în orașul nostru este o raritate să circuli civilizat de la un capăt la altul pe un trotuar o știu toți constănțenii. Iar pentru ca... tacâmul să fie complet, rar vezi trotuar destinat circulației pietonale, căci aproape toate servesc drept parcaje. Oamenii și-ar dori ca măcar pe micile porțiuni rămase libere din trotuarele orașului să nu mai fie obligați să facă echilibristică printre gropi, mai ales că se apropie sezonul rece, iar băl-țile și, apoi, gheața le vor îngreuna și mai mult deplasarea: "Eu citesc în fiecare zi Cuget Liber, observ că tot scrieți despre cât de rău arată orașul, câte gunoaie zac unde te aștepți mai puțin. Mă bucur că sunteți consecvenți. Nici eu nu sunt genul de om care să mă resemnez cu nepăsarea «gospodarilor» acestui oraș de mare notorietate turistică, eu cred că dacă noi, oamenii simpli, vom continua să ne plângem de ceea ce ne deranjează, iar dumneavoastră, presa, o să tot criticați, până la urmă cineva tot va acționa. După ce ați scris cât de jalnic arătau trotuarele din centrul Constanței, câteva gropi s-au astupat. Este însă peste puterea mea de înțelegere de ce nu s-au astupat toate? Îl invit pe domnul primar să facă o plimbare pe jos pe strada Griviței, chiar în buricul orașului, să vadă că e plină de cratere. Chiar așa, costă o avere să astupi niște gropi și să torni un covor asfaltic ca lumea?", se întreabă Daniela Manea.

Pasajul Tomis, eternă capcană
Această zonă de traversare este, de departe, cea mai solicitată din oraș, de dimineața până la ore înaintate. Cititoare a ziarului nostru, Mirela Apostol apreciază că: "După articolele din primăvară despre starea jalnică a acestui pasaj ultracentral, care avea dale sparte, balustrade rupte, neoane lipsă, graffiti pe pereți, plus mirosuri înțepătoare de urină, s-au mai schimbat un pic lucrurile, dar nu până la capăt". Așadar, urmare lucrărilor de mântuială, din cauza grătarelor lipsă, trecători mai puțin atenți riscă să-și prindă picioarele în gropile care preced treptele pasajului. Cât despre dalele "împuțite", de mirosurile pestilențiale și pereții mâzgăliți și murdari, acestea continuă să fie "vedetele" zonei.

Mizerie, mizerie…
Încheiem seria petelor care urâțesc strada Griviței cu alte două mostre: "Eu stau la cartier, dar îmi îngrijesc locuința, chiar dacă nu e vilă, e văruită, mătur la stradă. De câte ori trec prin centru, mă întreb cum e posibil ca unele locuințe să arate atât de urât, scorojite, cu tablă în loc de geamuri și munți de gunoaie pe lângă? Acești oameni trebuie amendați, în nicio țară nu e permis așa ceva! Dacă și centrul arată așa, nu văd ce pretenții să mai avem de la zonele mărginașe!" - se întreabă Magda Diaconu, care, alături de alți cititori, continuă să creadă că mostre de genul celor prezentate astăzi rămân o dovadă a toleranței constănțenilor față de disprețul și dezinteresul autorităților locale față de acest oraș.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta stațiunea Mamaia peste doi ani (GALERIE FOTO)



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
roman
9 octombrie 2012
curățenie

Oraș turistic? Cum de nu le-a dat prin cap operatorilor de turism să organizeze turul unui oraș imposibil, abandonat de șmecherii politici, dornici doar de împlinirea ambițiilor și...de cantitatea banilor adunați prin S.S(sfânta șpagă) Dacă, ici colo se mai găsesc voci care reclamă curățenie și ordine, marea mulțime este fericită și nu are ochi să vadă dezastrul din jur. Ea se preocupă strict de capacitatea pântecului alimentat periodic de așa zis social-democrația în cadrul unor,,ceremonii,,cu cozi de câteva zeci și sute de persoane.

Halal
9 octombrie 2012
administratie

Mergeti in parcul Tabacariei, sa vedeti acolo gunoaie. Pubelele pline de gunoaie sau lipsa sunt la ordinea zilei. Halal parc si in plus vara mai umbla si Titi carul sau poluatorul sef. Cum e posibil ca intr-un parc sa mearga un tractor poluant si oamenii cu carucioare, cei care se plimba sa sara in laturi ca sa nu fie luati pe sus?? Halal administratie locala!

admirator
9 octombrie 2012
aia cu "puiu' si uleiu"

si alea cu "Minca-l-ar mama!" agreeaza astfel de imagini. Unde ati ascuns maidanezii?

Mihaela
9 octombrie 2012
o parere...

In ritmul acesta, al pastrarii curateniei, nu va mai fi mult si vom ajunge sa traim ca in Africa...Inacceptabil ca in centru unui oras civilizat, sa iti rupi incaltarile din cauza gropilor, sa strici masina din cauza lor si sa tii de nas din cauza mirosurilor.Pacat, caci nu avem decat o viata, care trebuie traita frumos...

Mihaela
9 octombrie 2012
corectare

Am scris "centru unui oras civilizat" si trebuia "centrul unui oras civilizat"...Eram prea intrigata de situatie...

cetatean constantean
9 octombrie 2012
constanta in paragina

Sunt de acord cu cele scrise de dumneavoastra si sunt extrem de dezamagita ca nu se face absolut nimic pentru acest aras incarcat de istorie...Nu pot sa inteleg ce au in cap acesti minunati edili,care au hotarat de exemplu asfaltarea trotuarelor de pe strazile perpendiculare pe str Mihai Viteazu,pe care circula mult mai putini pietoni fata de cei care coboare in statia de la Tomis mall(unde trotuarul nu a mai fost asfaltat de f multa vreme....)Ce sa mai zicem de blocurile construite acolo unde iti doresti mai putin,de parcurile orasului pe cale de disparitie,de cainii maidanezi prezenti la tot pasul,de Cazinoul a carui imagine te deprima....Traiasca primarul supermediatizat pentru promovarea nonculturii la tarm de mare!!Oare chiar nu se poate face nimic sa avem si noi un oras civilizat in care sa iti faca placere sa traiesti?

haiku
9 octombrie 2012
cainii

E plin orasul de caini fara stapan..............

vali
9 octombrie 2012
rahati pe strada

nu te poti plimba prin oras fara a calca in rahati la tot pasul pe trotuare, indiferent ca esti in centru sau in cartierele marginase

dan
11 octombrie 2012
fara minte.

Dupa cum ati votat asa ati primit. Va meritati pe deplin soarta.

Vasile Popandau
14 octombrie 2012
Trotuarele orasului

Daca in discutii cu turisti ai Constantei le-amspus ca nu suntem ,,tampiti,, ca l-am votat pe Mazare(pt lucrurile bune facute in oras si care e povestea cu partea veche a orasului/de la Pescarul la vale)sunt de acord cu cei care se plang de TROTUARELE orasului. Culmea este ca sunt zone locuite de ....unde si bordurile sunt (mereu) noi.Ca se fura din asfaltul platit de Primarie si mai ajunge si prin curti de ,,saraci,, nu este un motiv ca de zeci de ani sa nu se puna macar un pospai nou.Dar asta nu inseamna ca suntem alegatori,,tampiti,,cum scria un bucurestean,Si nici ca Mazare e Dumnezeu, desi de multe ori il mananca ,,sfintii,,consilieri.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Social : Cât ne va costa încălzirea la iarnă
Pagina a fost generata in 1.5662 secunde