Distrugerea Constanței continuă: Dezastrul de pe strada Tulcei

2058
11

Articole de la același autor

Dacă v-ați imaginat că Primăria, măcar în ceasul al doisprezecelea, va stopa atacul asupra spațiilor verzi și a calității vieții oamenilor vă înșelați. Șantierul abia deschis pe b-dul Tomis, colț cu strada Tulcei, este o altă dovadă că distrugerea orașului continuă în aceeași notă și în ciuda disperării oamenilor, dispuși să se judece cât va fi nevoie pentru blocarea construcției.


În ultimii ani, din păcate, masacrarea parcurilor, prin autorizarea a tot felul de construcții și defrișarea spațiilor verzi în același scop s-a dovedit o politică prioritară a edililor constănțeni. În ciuda faptului că normele europene au fost transpuse în legislația românească, acestea impunând un minim de 26 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, la noi, suprafața medie este de sub doi metri pătrați, paradoxul fiind că în loc să crească, se împuținează pe zi ce trece.
Alăturându-se multor altor constănțeni care au simțit pe propria piele efectele acestei politici "disprețuitoare", locatarii blocului T18, din strada Tulcei (colț cu
b-dul Tomis), își strigă disperarea după ce s-au trezit că părculețul din fața blocului, mica lor bucurie, a fost măcelărit și transformat rapid în ditamai șantierul.


"Condamnați pe viață la întuneric!"
Extrem de supărați, oamenilor nu le vine să creadă că la câțiva pași de bloc, în condițiile unui "parter extrem de jos, geamurile apartamentelor de la parter fiind situate la o înălțime de 1,5 metri de la nivelul solului", Primăria a putut să autorizeze o construcție. Pe ei nu-i interesează tertipurile care stau la baza acestei politici agresive asupra spațiilor verzi și cum este schimbată destinația acestora, nici faptul că se invocă un titlu de proprietate asupra terenului și, pe cale de consecință, proprietarul poate să facă ce vrea pe terenul lui. Nu, ei somează primăria să nu autorizeze niciun fel de construcție pe spațiile verzi, mai ales unde este vorba despre situații-limită, cum este și cazul de față: "Au venit într-o viteză, au ras părculețul, ne-a durut sufletul de pomi, ne mai protejau de noxe și de zgomot, au măsurat. Mier-curi, săptămâna asta, au săpat șanțurile, apoi au început să toarne beton. Acum lucrează în disperare. Nu e niciun panou, cum cere legea, iar muncitorii sunt instruiți să nu dea relații. Stau la parter, iar construcția asta, nu contează înălțimea, îmi ia toată lumina din sufragerie și dormitor, sunt condamnat pe viață la întuneric, mai rămâne un gemuleț pe colț, dar e posibil să ajungă și până acolo. Am angajat un avocat, ne vom judeca până în pânzele albe. Îl întreb pe domnul primar de ce ne chinuie atât și dacă merită să fie numărul unu într-un oraș, din moment ce nu-i pasă de oamenii care i-au acordat încrederea?" -
ne-a spus, extrem de iritat, Alexandru Crețu.
"Indiferent care este situația terenului, privat-neprivat, aici nu trebuie construit nimic, nu ne intere-sează acoperirea de hârtii, autori-zații, aprobări. Ne vom adresa forurilor europene, primarului nu-i pasă de noi. Bătaie de joc!" - ne-a spus, cu năduf, un alt locatar, secondat de alte voci din bloc, la fel de supărate că primăria "le ia până și aerul, și lumina, și orice petic verde. Nu s-a pomenit așa ceva în niciun alt oraș! Ne sufocă în betoane! Nu contează cine cere autorizație, omul încearcă, vinovat e cine dă aprobări pentru așa ceva!".


"Avem toate actele în regulă!"
Pe de altă parte, reprezentantul pro-prietarului și cel care monitorizează lucrările, George Gică, ne-a explicat că nu și-ar fi permis să se apuce de construcție în lipsa documentelor necesare: "Suntem oameni serioși, nu ne jucăm cu legea. Avem toate autorizațiile, tot ce trebuie pentru o construcție. Iar terenul este proprietate cu acte în regulă, cumpărat în anul 1994". A continuat pe același ton ferm, plângându-se că a fost sufocat de controale: "Toți ne-au verificat actele. Cei de la Corpul de Control al Primăriei au venit de trei ori în control, suntem în ordine. Am discutat cu șeful de scară, am informat asociația".


Destinația construcției: spațiu comercial
Apoi, George Gică ne-a explicat că este vorba despre o construcție formată numai din parter, cu o lun-gime de circa 13 metri, o lățime cam de 10 metri și o înălțime în jurul a 3,20 metri: "Va fi un spațiu comercial pentru desfacerea produselor de panificație, ne-am gândit că este nevoie de așa ceva în zonă". 


"Din răzbunare, ne-au distrus panoul"
Întrebat de ce, în condițiile în care legea obligă postarea unui panou de șantier, acesta nu există, bărbatul a explicat: "Au fost câțiva răufăcători care mi-au luat plasa și au aruncat panoul din răzbunare. Oamenii nu-și dau seama că în orice țară, proprietatea e proprietate! Nu este adevărat că le luăm lumina, rămâne destul spațiu între con-strucție și bloc! Acum se face doar fundația, nu se merge mai departe cu construcția". 
Oamenii sunt însă convinși că în spatele acestei acțiuni sistematice de distrugere a spațiilor verzi din oraș stau interesele unui grup mic de oameni și susțin că se vor lupta pentru a demonstra asta în instanță. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ION
29 septembrie 2012
PLEACA MAZARE

LA PIATA CIRESICA ALTA DISTRUGERE!!!! MARCA MAZARE!!! JOS CU BAMBUISTU!!!!

ANTI MAZARE
29 septembrie 2012
JOS CU MAZARE

SUNTETI CONSTANTENI ?HAIDETI SA FACEM CEVA DACA VA PASA

NU INTELEG
29 septembrie 2012
SUNTETI DE NEINTELES

ORI JUCATI TEATRU ACUM,ORI....CA NU VA INTELEG.ATI AVUT OCAZIA SA PARTICIPATI LA ALEGERILE LOCALE.SI????? CE ATI FACUT ? ACUM ESTE PREA TARZIU SA VA PLANGETI.CHIAR NU INTELEG....

LOL
29 septembrie 2012
Caraghiosilor prefacuti

In centrul New York-ului, nu exista niciun "parculet" d-asta de colt de bloc. Si nicaieri in vest! Exista parcurile mari, comune, da' in niciun caz gainariile astea in care baba de la parter isi insira chilotii la uscat sau creste maidanezi. Si il mai si imprejmuieste cu gard din fier vechi. Cand vrei locuinta cu gradina, platesti pentru ea. Mai lasati gargara asta doi-banista ca deja il faceti erou pe Mazare!

micul terrier
29 septembrie 2012
Pierdem vremea

Da,SUNTEM de neinteles.Chiar ziarul Guget Liber este de neinteles.Guget Liber, " baga bațul prin gard si intarata cateii din partea cealalta a gardului"(R.T.).Cuget Liber este interesat de click-uri.Noi vrem sa ne eliberam tensiunea nervoasa. In cazul asta cateii suntem noi,cam zece postaci(cred eu) deosebit de insistenti dar care traiesc cu ILUZIA ca l-au facut praf pe Mazare.Noi suntem un fel de catei galagiosi care latra numai cand trece primarul cu bicicleta pe ulita.Suntem considerati probabil analfabeti,vulgari sau frustrati(inclusiv eu-Ath). Adevarata forta care poate misca ceva,adica intelectualii,studentii,arhitectii,Biserica,reprezentantii societatii civile refuza sa se amestece. Genul asta de articole ocazionale ( HARMALAIA de JOI sau CLAXONUL din WEEKEND) nu au niciun efect. Probabil ca Mazare le citeste in timp ce isi framanta bilutele din nas. Am spus si cu alte ocazii,in Constanta nu exista opozitie.Mazare a avut grija sa-i "subventioneze" pe toti opozantii lui. Asa pierdem vremea,ne legam degeaba de Mazare. Pentru partid,Mazare este omul ideal in teritoriu. In armata,se obisnuia ca loctiitorul comandantului de pluton sa fie numit un caporal. Caporalul asta era un fel de gorila,un pitbull fara neuroni,fara sentimente dar ne tinea la respect pe toti. Mazare este caporalul PSD-ului.Mazare fara partid moare de foame(si invers).Mazare nu stie sa faca nimic. Meseria lui a uitat-o in 20 de ani ,cred ca a uitat si tabla inmultirii.Este superficial,incompetent iar afacerile lui merg cat timp este primar si numara banii statului.Daca vrem sa rezolvam problema asta trebuie sa-i scoateti "din palarie" pe cei care se ascund in spatele lui Mazare.Nu am auzit ce parere are proaspatul salvator al POPORULUI,nea Gica Slabu. Zilele trecute vestitul actor Samuel L.Jackson a lansat in America urmatorul mesaj prin care indeamna alegatorii lenesi sa mearga la vot: "TREZITI-VA DRACULUI"

vecinul de vis-a-vis
29 septembrie 2012
luminita de la capatul tunelului

da chiar asa abia dupa 3 mandate vecinului nostru i-a fost inselata increderea ori este incet la minte ori s-a complacut in pomeni ori a mers pe premiza ca pe el nu il afecteaza cu nimic cind nu a luat in considerare alte cazuri similare din Cta din anii trecuti...asa ca vecine drag si patit si inselat apuca-te de samba poate iti intra soarele pe geam ca de iluminat cam triziu

Răspuns la: SUNTETI DE NEINTELES
Adăugat de : NU INTELEG, 29 septembrie 2012
ORI JUCATI TEATRU ACUM,ORI....CA NU VA INTELEG.ATI AVUT OCAZIA SA PARTICIPATI LA ALEGERILE LOCALE.SI????? CE ATI FACUT ? ACUM ESTE PREA TARZIU SA VA...
un alegator
29 septembrie 2012
furaciune

Nu cred ca a votat cineva cu mascariciul. Cine verifica numarul voturilor poate sa inteleaga .

Răspuns la: SUNTETI DE NEINTELES
Adăugat de : NU INTELEG, 29 septembrie 2012
ORI JUCATI TEATRU ACUM,ORI....CA NU VA INTELEG.ATI AVUT OCAZIA SA PARTICIPATI LA ALEGERILE LOCALE.SI????? CE ATI FACUT ? ACUM ESTE PREA TARZIU SA VA...
leo
30 septembrie 2012
Prosteala

Traiesc in Vest de 10 ani si ce vad in Cta e o bataie de joc fantastica din partea primarului..fata de locuitorii iei...Tre imbinat utilul cu placutul..un plan urbanistic..Arhitecti..etc...Este multa coruptie..totul se ia pe spagi..si interese..Pacat de oras..ca are potential dar e distrus zi de zi..Sunteti mintiti si prostiti pe fata dragi Constanteni...Centrul vechi e varza..Bani Europeni..sunt gratis si nu apar..sa se faca ceva..Detaliile mici fac diferenta peste tot in lume..

New Yorkul ?
30 septembrie 2012
@LOL

Nu cred ca ti-ai gasit cel mai bun exemplu. Spune-mi unde ai vazut in New York masini parcate pe trotuar ,autogara construita in parcarea garii sau un bordel lipit de o geamie.In Constanta exista o biserica cu scarile intr-o benzinarie si o benzinarie cu rastelul de butelii pe scarile bisericii.Numai in creierul bolnav al lui Mazare benzinaria este biserica si biserica este o taraba de unde cumperi o butelie.Cred ca personalul statiei de benzina fumeaza in fata bisericii si credinciosii isi aprind o lumanate in noaptea Invierii langa pompa de benzina.Asta este arhitectura BALAMUC, arhitectura nonconformista preferata de "eroul" tau Mazare.Cum e turcu-i si pistolul.

Răspuns la: Caraghiosilor prefacuti
Adăugat de : LOL, 29 septembrie 2012
In centrul New York-ului, nu exista niciun "parculet" d-asta de colt de bloc. Si nicaieri in vest! Exista parcurile mari, comune, da' in niciun caz...
MIRUNA
30 septembrie 2012
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

Ati vrut mazare, o sa aveti mazare !! ...MASCARICIUL INTERLOP va devaliza orasul ,il va umple de gunoaie si maidanezi ,va distruge toate spatiile verzi(apropos de sp verzi, in curand vom fi INVADATI DE TANTARI,MUSCULITE,GANDACEI,SI ALTE INSECTE PT PRIMARIA NU FACE DEZINSECTIE CA LUMEA)...PANA SI SOBOLANI AVEM !!.DACA ALEGATORII CONSTANTEI SUNT MASOCHISTI SAU EGOISTI,DACA LE PASA DOAR DE STOMACUL LOR GHIFTUIT CU PUI SI OREZ DE LA MAZARE.....ASTA E!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Social : Cât ne va costa încălzirea la iarnă
Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Licitație la Primăria Constanța
Pagina a fost generata in 0.663 secunde