RĂDUCU MAZĂRE, verificat de SRI la cererea Poliției Rutiere

535
RĂDUCU MAZĂRE, verificat de SRI la cererea Poliției Rutiere - mazare-1349700765.jpg

Polițiștii Direcției Rutiere au trimis la Serviciul Român de Informații (SRI) o filmare realizată de aparatul radar pe A2, în care un autoturism Jaguar, ce aparține fiului primarului Radu Mazăre, Răducu, a fost surprins în dreptul kilometrului 49, în timp ce mergea cu 194 de kilometri pe oră.

Potrivit MEDIAFAX, polițiștii au solicitat SRI să editeze imaginile până când acestea devin clare, în condițiile în care, din cauza faptului că soarele bate în parbrizul automobilului, nu se poate distinge figura persoanei care se află la volan.

Polițiștii au început ancheta după ce, pe 22 august, autoturismul respectiv a fost oprit la kilometrul 30, iar șoferul, în persoana lui Răducu Mazare, le-a spus că, în momentul în care mașina sa a fost înregistrată de radar, nu el se afla la volan, ci un un prieten de-al său. Fiul primarului din Constanța a explicat că, între kilometrul 49 și kilometrul 30, prietenului său i s-a făcut rău și, din acest motiv, a fost nevoit să treacă el la volan, pentru a preveni un eventual accident.

CITEȘTE ȘI: Răducu Mazăre gonea cu 196 Km/h pe Autostrada Soarelui

Prietenul lui Răducu Mazăre a susținut, la rândul său, declarația șoferului, drept pentru care polițiștii i-au ridicat lui permisul de conducere, și nu fiului primarului Constanței. Pentru a fi siguri că fiul lui Mazăre și prietenul său au spus adevărul, polițiștii au analizat imaginile a doua zi, însă, din cauza soarelului care bătea în parbriz, nu s-a putut trage nicio concluzie. Ca urmare, înregistrarea a fost trimisă, mai departe, Institutului de Criminalistică al Poliției Române. Criminaliștii nu au putut nici ei să se pronunțe în legătură cu persoana aflată la volan, drept pentru care reprezentanții Direcției Rutiere au cerut sprijinul SRI, instituție care deține aparatură mult superioară celei aflate în dotarea IGPR. Potrivit surselor citate, până în prezent, SRI nu a transmis niciun răspuns.

Cu o lună și jumătate înaintea incidentului de pe A2, Răducu Mazăre rămăsese fără permis, tot pe autostrada București-Constanța, pentru depășirea limitei de viteză, însă carnetul de conducere i-a fost restituit, după ce a depus o contestație în instanță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2588 secunde