Se închide Podul Agigea. Polițiștii propun rute ocolitoare

4148
11
Se închide Podul Agigea. Polițiștii propun rute ocolitoare - fondpodagigeapozataviazi-1348591815.jpg

Articole de la același autor

Noi restricții au fost impuse, începând de ieri, traficului pe podul de la Agigea, urmare a lucrărilor de consolidare a structurii de rezistență. Până pe 3 octombrie, polițiștii și drumarii vor opri circulația pe pod, la fiecare oră, preț de 15 minute. 


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat noi măsuri de restricționare a traficului pe podul de la Agigea, aflat în plin proces de reabilitare. 
Astfel, în perioada 25 septembrie - 3 octombrie, circulația pe DN 39, Constanța - Mangalia, la poziția kilometrică 8+988, respectiv pe podul menționat, va fi întreruptă pe perioade de maximum 15 minute, la fiecare 60 de minute. "Această măsură este necesară pentru execuția unor lucrări de mentenanță", au afirmat reprezentanții CNADR. 
Traficul va fi oprit, după programul amintit, de luni până vineri, nu și sâmbătă și duminică, au ținut să sublinieze drumarii. De asemenea, blocarea circulației va avea loc între orele 8,00 și 20,00, dar nu și în intervalul orar 16,00 - 18,00, ținându-se seama că în perioada amintită sunt mulți constănțeni care se îndreaptă de la serviciu spre localitățile de domiciliu, din sudul județului. 
"Dirijarea și informarea participanților la trafic vor fi realizate prin piloți de circulație, care vor fi în permanență la capetele sectorului de drum în lucru. Conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulației", au adăugat reprezentanții CNADR. Totodată, potrivit reprezentanților Serviciului Rutier Constanța, pentru evitarea incidentelor în trafic, un echipaj se va afla în permanență în zonă. 


Evitați podul de la Agigea, circulați pe centura Constanței!
Având în vedere noua restricție de circulație, polițiștii de la Rutieră se așteaptă ca, în cursul acestei săptămâni, să se formeze ambuteiaje, iar cozile de mașini să se întindă până în municipiul Constanța. De aceea, constănțenii care au drum spre sudul litoralului, în perioada următoare, sunt sfătuiți să iasă din oraș pe Șoseaua I. C. Brătianu, apoi pe centura Constanței, pentru a evita podul de la Agigea. 


Viteza limitată la 30 km/oră 
Constănțenii trebuie să știe, de asemenea, că rămân valabile și restricțiile impuse începând cu luna iulie, când au fost demarate lucrările de consolidare. Astfel, viteza maximă de deplasare pentru traficul rutier este limitată la 30 kilometri / oră, iar autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de cinci tone, cu excepția celor care realizează transport de persoane, au interzis pe pod. Șoferii respectivelor autovehicule sunt sfătuiți să circule pe variantele ocolitoare: 
- pe relația București - Port Constanța Sud - Agigea - Negru Vodă - Mangalia și retur: A2 (București - Cernavodă - Nod rutier Medgidia) - DJ 381 (Nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus) - DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) - DJ 321 (Cobadin - Mereni) - DJ 391 (Mereni - Topraisar) - DN 38 (Topraisar - Agigea) - DN 39 (Agigea - Mangalia) și retur. 
- pe relația Hârșova (DN 2A) - Tulcea (DN 22) - Port Constanța Sud - Agigea - Negru Vodă - Mangalia și retur: 
-  A4 (Nod rutier Ovidiu - Nod rutier A4 cu A2) - A2 (Nod rutier A4 cu A2 - Nod rutier Medgidia) - DJ 381 (Nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus) - DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) - DJ 321 (Cobadin - Mereni) - DJ 391 (Mereni - Topraisar) - DN 38 (Topraisar - Agigea) - DN 39 (Agigea - Mangalia) și retur. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Vasile
26 septembrie 2012
Pod rutier Agigea

Restrictii sunt dar la pod practic nu se executa lucrări.Este inadmisibil sa se ajungă la situatia restrictionarii circulatiei pe acest pod pe un termen practic nelimitat in timp a vehiculelor grele.Societatile comerciale cu activități de producție ce implica transporturi au pierderi ce le vor duce la faliment.La CNADR filiala Constanța a fost director Ibram Aidan cel puțin 12 ani.S-au pus becuri pe cabluri dar lucrările necesare de întreținere nu s-au făcut.Care e răspunderea celor ce se fac vinovați.Podul s-a realizat in circa 2 ani si acum se fac lucrări de mentenanta pentru care nu se da un termen.Incompetenta si probabil multă corupție in legătura cu acest subiect.Chiar nu se sezizeaza nimeni?

tase
26 septembrie 2012
Articol gresit

Ce treaba are centura Constantei cu podul atata timp cat doar podul traverseaza canalul.

ion
26 septembrie 2012
podu

pe la valu se iese la agigea inainte de pod nu dupa , cum il evit?

A
26 septembrie 2012
Pod

Nu ai cum sa eviti podul daca te indrepti spre sudul litoralului, decat daca ocolesti juma de judet.

Vox Dei
26 septembrie 2012
evitare prin basarabi

ca sa eviti acest pod trebuie sa mergi pana la Basarabi sau Murfatlar ...e singura varianta

Ion
26 septembrie 2012
:))

Hai nu mai manca cacat ca firmele vor da faliment cele de distrubutie...mai stergete la gura

Răspuns la: Pod rutier Agigea
Adăugat de : Vasile, 26 septembrie 2012
Restrictii sunt dar la pod practic nu se executa lucrări.Este inadmisibil sa se ajungă la situatia restrictionarii circulatiei pe acest pod pe un...
Vic
26 septembrie 2012
Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV

Draga ziarista, Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV, tu spui:" Evitați podul de la Agigea, circulați pe centura Constanței!" Ce legatura are Centura cu Podul ??? Centura te scoate inainte de Canal .... si cum treci Canalul ??? Tu ai scris articolul din birou, nu ai fost niciodata pe acolo ???

kara'su
26 septembrie 2012
neintelegere

Oameni buni nu se inchide complet, se blocheaza circulatia 15 pe ora , in fiecare ora . Ce naiba ca doar se intelege . La chestia cu ruta ocolitoare sunt de acord cu Vic

Kormoran
26 septembrie 2012
Evitați podul de la Agigea, circulați pe centura Constanței!

Cred ca Florentina BD a confundat podul din km 4-5 cu podul de la Agigea . Multumim de "informatie"

dan
29 octombrie 2012
podu agigea

azi este anchis podul la agigea ; ca nu da informati clare pe net multumesc

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : "Punctele negre" ale Constanței
Pagina a fost generata in 3.1527 secunde