Ești mereu nervos, fără motiv?

581
1
Ești mereu nervos, fără motiv? - siteestinervos-1396449821.jpg
Dacă ai lipsă de fier, acesta este unul dintre principalele motive care îi fac pe oameni să se simtă nervoși fără motiv. Totul, din cauză că fierul are un rol important în transportul oxigenului în sânge, fapt care este esențial în furnizarea energiei necesare pentru întreaga zi.


De asemenea, potrivit Click sănătate, atunci când există o deficiență de fier  în organism, apar și alte simptome care ar trebui să îți dea de gândit și să ceri ajutorul unui medic. Iată câteva dintre acestea:


 Te simți nervos fără motiv. Atunci când organismul tău suferă din cauza lipsei fierului, poți deveni foarte irascibil. Totodată, tot din cauza deficienței de fier, unghiile de la mâini și de la picioare devin foarte fragile, nu au luciu și se pot rupe foarte ușor.


Dureri de cap, amețeli.  O persoană care suferă de deficiență de fier poate suferi de dureri de cap persistente. Totodată, pot apărea și stări de amețeală și dificultăți în respirație. Și bătăile inimii pot deveni foarte rapide.
 
Cum previi deficiența de fier.  Ca să previi apariția unei deficiențe de fier, este bine să incluzi în dieta ta zilnică alimente precum carnea roșie, ouăle, fasolea, spanacul, lintea, dar și nucile.
 
Vitamina C, esențială. Și vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul. De aceea, este recomandat să mănânci în fiecare zi citrice, precum portocale, mandarine ori lămâi. Alte fructe cu un conținut ridicat de vitamina C sunt kiwi și căpșunile. Nu ezita să consumi și roșii, broccoli și varză, legume recunoscute pentru conținutul de vitamina C.




Comentează știrea

fakeraybansunglasses.centrales.us
12 aprilie 2014
fakeraybansunglasses.centrales.us

Stiri Cetățenești : Ești mereu nervos, fără motiv? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fakeraybansunglasses.centrales.us http://fakeraybansunglasses.centrales.us/

Articole din aceeași secțiune

Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 02 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Miercuri, 02 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ciuperci proaspete sau conservate?
Miercuri, 02 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.3174 secunde