Fișa postului, bătută-n cuie după angajare?

282
"Permite legea ca odată ce ai sem-nat, la angajare, o fișă de post pe care ai semnat-o cu mâna ta, fișa să fie modificată de șefi și nici măcar să nu ți se spună? E tare ciudat!" (S. Leacu).

v v v

Doamnă Leacu, oricât de ciudat vi s-ar părea, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă ne-a confirmat că descrierile din fișa de post nu au un caracter permanent. Asta înseamnă că legislația permite ca specificațiile din asemenea documente să poată fi reexaminate și actualizate ori de câte ori se constată că au intervenit schimbări importante în conținutul muncii, atât la nivelul fiecărui post în parte, cât și în cadrul firmei respective.

Modificări la vedere

Cât privește aducerea la cunoștința angajatului a obligațiilor fișei postului, aceasta ar trebui să se facă, de preferat, înainte de angajare, când se va semna de luare la cunoștință, documentul fiind considerat o anexă la contractul individual de muncă.

Pe de altă parte, chiar dacă este legal să se producă modificări în conți-nutul fișei postului, este împotriva legii ca o modificare sau actualizare, oricât de nesemnificative ar părea în ochii angajatorului, să nu fie aduse la cunoștința angajatului, sub o nouă semnătură și, evident, să urmeze anexarea modificărilor la contractul individual de muncă.

De menționat că fișa postului este un document care precizează în termeni foarte clari sarcinile și responsabilitățile titularului postului, standardele de performanță, formele de recompensare a muncii, condițiile de lucru, dar și caracteristicile personale necesare angajatului pentru îndeplinirea cerințelor postului respectiv. Este însă obligatoriu ca mențiunile din fișa postului să conțină obiective realizabile, care să reflecte cu adevărat nevoile firmei.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0913 secunde