Medicul de gardă

Forme de reumatism

266
Forme  de reumatism - medicformereumat-1399816717.jpg

Articole de la același autor

"Maică-mea are o vârstă, o dor oasele, iar medicul de familie spune că are reumatism și îi dă tot felul de unguente. Doctorița este o fire mai închisă, nu prea vorbește cu pacienții și nu îndrăznește să-i ceară alt tratament. Reumatism, reumatism, dar și ăsta nu e de mai multe feluri?". (Cristiana D.)

v v v

Este adevărat, o confirmă și dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, foarte mulți oameni folosesc termenul general de reumatism când se confruntă cu afecțiuni din această sferă. Însă, trebuie știut că există mai multe forme de reumatism, iar unele dintre acestea necesită o mare atenție, căci pot avea urmări destul de grave.

Tipuri de boală

Iată câteva dintre formele de reumatism: artrita reumatoidă, oste-oartrita, lupus eritematos sistemic, fibromialgia, tendinita. Iar lista nu se oprește aici, o altă formă de reumatism fiind și reumatismul nearticular, care afectează țesuturile moi, formă destul de severă din cauză că provoacă dureri la nivelul întregului corp. Ca forme de reumatism nearticular sunt recunoscute tendinita și fibromialgia, dar și bursita, cea din urmă afectând și inflamând bursa (bursa fiind un săculeț special cu fluid care protejează părțile mobile ale articulațiilor și mușchii care se suprapun).

Important! Există și alte tipuri de reumatism nearticular care pot fi cauzate de repetarea unor mișcări, precum sindromul de tunel carpian, care apare și din cauza unei poziții incorecte la birou. Că reumatismul este o boală cu spectru larg, o demonstrează și faptul că reumatismul nearticular poate să afecteze până și mandibula. De aceea, persoanele cu probleme ar trebui să se adreseze unui medic specialist, pentru a nu lăsa boala să evolueze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cârceii, semn de boală?
Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce înseamnă reumatism  articular acut
Pagina a fost generata in 0.5476 secunde