"Găsiți pe cineva capabil și puneți-l președinte!"

932
Frecușurile vieții la bloc nu ar câștiga atâta teren dacă locatarii s-ar plânge de problemele pe care le au, în primul rând celor din conducerea asociației.

S-ar părea că din comoditate sau dintr-o idee preconcepută, cu rădăcini de dinainte de 1989, unii locatari cășună pe "omul pre-ședintelui" asociației de proprietari, asimilat unui șef de scară, când se impune o reparație care-i afectează direct. Iar dacă acesta nu se implică, merg cu jalba-n proțap direct la Serviciul pentru îndrumarea aso-ciațiilor de proprietari din cadrul primăriei, fără ca persoanele din conducerea asociației să aibă habar despre ce e vorba.

"Eu sunt de părere că până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții. De aceea, și pe vremea comuniștilor, dacă aveam o problemă și nu-i dădeam de cap, îi spuneam șefului de scară. Era omul președintelui, rezolva, se descurca. După Re-voluție, și la bloc le-a intrat demo-crația-n cap, nu mai poți să te iei de nimeni. Eu sunt în conflict cu acest șef de scară, care se dă mare bos, toată ziua ne cere bani pentru fon-dul de reparații, pentru fondul de rulment, dar mie îmi plouă în casă și el numai de repararea acoperișului nu se ocupă. După furtuna de sâmbăta trecută, și acum stau cu ligheanele prin casă. M-am supărat și pe președinte că nu se implică, și mi-a spus clar: «Găsiți pe cineva capabil și puneți-l președinte!». Ăsta e răspuns de om plătit să ne ajute? Mă poate ajuta primăria? Cine supervizează aso-ciațiile de proprietari? Dacă plouă numai la mine, trebuie să suport toată cheltuiala, ca proprietar?".

Rufele se pot spăla

în familie…

Acceptă că nu e nicio bucurie să-ți plouă în casă, însă, ca președinte al asociației, consideră că este nevoie de mai multă comunicare între locatari: "Rufele se pot spăla în familie… Nu înțeleg de unde vine furia asta, acoperișul s-a reparat și anul trecut, iar eu habar n-am avut că apa se infiltrează iarăși prin tavan. De ce, oamenii ăștia nu vin la mine și se leagă de cei care se autointitu-lează șefi de scară? Așa ceva nici măcar nu există în organigrama asociației!" - ne-a spus Lucian Danea, care a folosit acest prilej pentru a le transmite, și pe această cale, locatarilor că el face această muncă fără să aibă niciun fel de pretenție financiară. "Eu toată viața am făcut muncă de administrație, o fac din plăcere, n-am nevoie de banii lor. Recunosc, nu țin ascuns, le-am mai spus, le spun și acum, găsiți pe cineva capabil și puneți-l președinte! Mă retrag oricând!".

Cine supervizează asociațiile de proprietari?

În situația în care comitetul executiv al asociației de proprietari și președintele acesteia nu își îndeplinesc obligațiile ce le revin prin lege și statut, consiliile locale, prin compartimentul special dedicat îndrumării asociațiilor, pot organiza, la solicitarea unui comitet de inițiativă din cadrul asociației de proprietari, o adunare generală, care să dezbată pro-blemele ivite în activitatea asociației și, dacă este cazul, se vor organiza noi alegeri, eventual se va dispune efectuarea unor controale financiare, în funcție de situație.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3913 secunde