Tomislav Nikolici, noul președinte al Serbiei

341
Tomislav Nikolici,  noul președinte al Serbiei - presedinteserbia-1337608492.jpg
Naționalistul populist Tomislav Nikolici a câștigat alegerile prezidențiale din Serbia cu 50,21 la sută din voturi, potrivit rezultatelor parțiale anunțate duminică seara de Comisia Electorală Centrală (CEC). Potrivit rezultatelor anunțate de CEC după numărarea a 41 la sută din buletinele de vot, Nikolici a obținut 50,21 la sută, iar contracandidatul său, președintele în exercițiu Boris Tadici, a primit 46,77 la sută din voturi.

Tadici și-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidențiale de duminică încă înainte de anunțarea rezultatelor oficiale. "Îl felicit pentru victoria sa meritată. Îi urez succes", a declarat Tadici, referindu-se la adversarul său.

Nikolici a dat asigurări la rândul său că țara sa își va menține calea europeană. "Serbia își va menține calea europeană (...). Acest scrutin nu a fost despre cine va conduce Serbia către Uniunea Eu-ropeană (UE), ci despre cine va soluționa problemele economice create de Partidul Democratic (DS) al lui Tadici", a declarat Nikolici pentru presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8022 secunde