Nordul Italiei, devastat de cutremur

536
1
Nordul Italiei, devastat de cutremur - cutremuritalia-1337608619.jpg
Cel puțin șapte morți, 50 de răniți, 3000 de persoane evacuate și pagube mate-riale semnificative. E bilanțul cutremurului cu magnitudinea de 6 pe Richter, produs în nordul Italiei. Pompierii au răscolit ore întregi printre dărâmături în căutarea unor eventuali supraviețuitori. Printre victime nu se află români, au anunțat autoritățile.

Seismul care s-a produs duminică a provocat panică generală în nordul Italiei. Oamenii au fugit din case și au umplut străzile din Sant’Agostino și Finale Emilia, localitățile apropiate de epicentru. Pământul s-a cutremurat timp de aproape 20 de secunde, spre groaza celor aflați în zonele afectate.

Aproape 80 de replici ale cutremurului au fost înregistrate de-a lungul zilei de duminică. Cea mai puternică dintre ele a avut magni-tudinea de 5,1 pe Richter și a provocat noi pagube materiale și rănirea unui pompier. Cutremurul și replicile au avariat locuințe, biserici și spitale, așa că mii de oameni vor fi nevoiți să își petreacă următoarele nopți în corturi sau centre pentru refugiați.

Premierul italian Mario Monti a fost nevoit să-și întrerupă vizita la Chicago, unde urma să participe la summitul NATO. Acesta s-a întors în Italia atât pentru a gestiona urmările cutremurului, cât și cele ale atentatului cu bombă din Sicilia, în care o adolescentă a murit și alte cinci au fost rănite.

Comentează știrea

hmm
22 mai 2012
stire

Sa dati si maine "stirea" asta, da?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3657 secunde