Idei practice în bucătărie
// Peștele prea gras sau cu iz puternic se pune într-un vas din plastic acoperit, care se umple cu lapte, apoi se lasă peste noapte la frigider. Dimineața se spală cu apă rece, iar la gătit va fi mai puțin gras și cu un miros plăcut.
// Supele sau ciorbele prea sărate se dreg cu o lingură de zahăr și una de oțet, care se adaugă în oala aflată la fiert.
// Piureul de cartofiva fi mai pufos dacă se adaugă un sfert de lingură de praf de copt în cartofii fierți înainte de a-i strivi.
// Atunci când vreți să măsurați cantitatea de miere de albine, zahăr sau alt ingredient lipicios și nu doriți să se lipească de pereții recipientului, ungeți-i marginile cu puțin ulei de măsline.
// Pâinea la cuptor și plăcintele pot arăta mai aspectuos dacă le ungeți ușor cu un amestec de albuș de ou înainte de a le pune la cuptor.
// Carnea se gătește mai ușor dacă e lăsată o oră la temperatura camerei. Se va frăgezi mai uniform și va cere mai puțin timp la gătit.
// Supele sau ciorbele prea sărate se dreg cu o lingură de zahăr și una de oțet, care se adaugă în oala aflată la fiert.
// Piureul de cartofiva fi mai pufos dacă se adaugă un sfert de lingură de praf de copt în cartofii fierți înainte de a-i strivi.
// Atunci când vreți să măsurați cantitatea de miere de albine, zahăr sau alt ingredient lipicios și nu doriți să se lipească de pereții recipientului, ungeți-i marginile cu puțin ulei de măsline.
// Pâinea la cuptor și plăcintele pot arăta mai aspectuos dacă le ungeți ușor cu un amestec de albuș de ou înainte de a le pune la cuptor.
// Carnea se gătește mai ușor dacă e lăsată o oră la temperatura camerei. Se va frăgezi mai uniform și va cere mai puțin timp la gătit.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Vineri, 18 Februarie 2011
Vineri, 18 Februarie 2011
Vineri, 18 Februarie 2011
Joi, 17 Februarie 2011