În week-end pot să-mi fac de cap! De luni, iar la regim!

1593
În week-end pot să-mi fac de cap! De luni, iar la regim! - 5377606d00f5aa7811822b877162c131.jpg
Este o scuză auzită foarte des și care, paradoxal, e preferata celor care mănâncă mai sănătos și mai echilibrat în cursul săptămânii, pentru ca sâmbăta și duminica să nu mai țină cont de nimic, sub pretextul că nu moare nimeni dacă... sare calul la mâncare două zile!
Total greșită o asemenea atitudine! - avertizează specialiștii, potrivit cărora, cei care procedează astfel nu fac decât să anuleze efectele regimului sau dietei din timpul săptămânii.
Așadar, indiferent dacă în acest week-end ați plănuit să mergeți la un party sau să stați acasă, să ieșiți într-un restaurant sau într-un bar, dacă veți lua în calcul următoarele recomandări, nu va trebui să fiți prea dur cu dumneavoastră în ceea ce privește mâncarea, dar nici nu primiți liber la abuzuri.
Dacă mergeți la o petrecere, începeți zilele de sâmbătă și duminică mâncând sănătos și proaspăt, fără prăjeli, pentru că astfel organismul va suporta mai ușor mesele de seară.
Când stați acasă în week-end, bine ar fi să vă cântăriți dimineața, ca și luni dimineața, dealtfel, întrucât cercetătorii au demonstrat că persoanele care se cântăresc des au grijă mai mare de greutatea lor. Ideal ar fi să nu mâncați des, chiar dacă tentația există, fiind la un pas de frigider și de bucătărie. Mai mult, renunțați la obiceiul de a mânca în fața televizorului, pentru că această postură favorizează consumul mai ridicat de alimente.
Ați ales o ieșire într-un bar? Perfect, însă aveți grijă să plecați de acasă după o masă plină de proteine, pentru a fi mai puțin tentat să comandați mâncare tipică de bar, una plină de grăsimi și prăjeli. Bine ar fi să nu mixați băuturile, căci caloriile vor da buzna. Deci, rămâneți la băutura cu care v-ați început seara. După ce reveniți acasă, odihniți-vă suficient, căci lipsa somnului modifică serios metabolismul.
În situația în care plănuiți să luați masa în oraș, nu comandați pâine multă și cartofi fără limită, mult mai avantajos fiind să încercați un preparat nou, interesant, pe care nu l-ați găti în bucătăria proprie. Mai mult, beți în timpul mesei, nu înainte, chiar dacă se recomandă consumul de lichide la final de masă. Totul, din cauză că băutul înaintea mesei slăbește rezistența, consecința fiind un consum exagerat de alimente.
Sintetizând, recomandarea spe-cialiștilor ar suna cam așa: nu permiteți zilelor de week-end să vă domine prin sedentarism sau prin multă, multă mâncare, chiar dacă în timpul săptămânii sunteți cu ochii pe caloriile alimentelor consumate!
Acestea fiind zise, nu ne rămâne decât să vă dorim week-end plăcut și cumpătat!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3684 secunde