Indicii pentru a recunoaște prospețimea cărnii

167
Indicii pentru a recunoaște prospețimea cărnii - siteindiciicarne-1418824647.jpg
Ar fi de prisos să spunem că, în această perioadă, raioanele de carne ale magazinelor sunt luate cu asalt. Pentru că este extrem de important ca acest produs să fie proaspăt, specialiștii Culinar.ro ne dau câteva indicii pentru o alegere corectă și în cunoștință de cauză:

1. În primul rând, carnea proaspătă nu are o textură lipicioasă și nici nu dă semne că s-ar lipi de degete. Este vorba atât despre carnea macră, cât și despre cârnați, tobă, lebăr, vedetele mesei de Crăciun. De asemenea, carnea de porc trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense. Grăsimea să aibă culoare albă sau roz, să fie moale, iar la frecare, să lase o senzație de unsuros.

Carnea purceilor tineri trebuie să fie roz albicioasă și să aibă consistență moale, iar carnea animalelor bătrâne, de culoare roșu închis și tare.

2. Carnea de porc moale, palidă, suculentă nu este de calitate!

Nu cumpăra preparate din carne cu membrane crăpate, cu goluri în compoziție, cu acumulări de grăsime și apă sub membrană.

3. Când mergi la cumpărături, este indicat să cumperi produsele din carne la sfârșit, pentru ca acestea să stea cât mai puțin timp la temperaturi mai ridicate decât cele din combina frigorifică. Când ai ajuns acasă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să depozitezi carnea fie în frigider, dacă o consumi repede, fie în congelator, dacă o vei prepara a doua zi. De asemenea, în frigider, carnea trebuie să stea în zona cea mai rece, adică foarte departe de ușă. Dacă e preparată repede, o poți păstra în ambalajul ei original. De asemenea, carnea de porc nu trebuie păstrată în pungi de hârtie sau plastic, ci în tăvițe de poliester acoperite cu celofan.

4. Indiscutabil, și carnea tocată poate fi infestată cu Trichinella. Cumpără din magazinele de specialitate sau, cel mai sigur, o toci acasă. Cumpără carne macră, în termenul de valabilitate, care este avizată sanitar-veterinar și dă-o prin mașina ta de tocat, este metoda cea mai sigură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de sărbători
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Compensarea concediului  de odihnă
Miercuri, 17 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Miercuri, 17 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 17 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Probleme cu îmbarcarea în avion
Miercuri, 17 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cadouri de Crăciun ingenioase și ieftine
Pagina a fost generata in 2.7037 secunde