Înghețată de casă

179
Înghețată de casă - siteinghetata-1404750228.jpg
Din capul locului este bine să știți că această rețetă este mai deosebită, și asta din cauză că ciocolata densă este completată de alune și arome discrete de rom. În plus, este ușor de preparat chiar dacă nu aveți în casă o mașină de înghețată. Și pentru că e cald afară, ca să munciți mai puțin, puteți să folosiți crème de ciocolată cu alune din comerț (Finetti, Nutella, Gianera etc.), care sunt foarte gustoase. Porții: 4-6. Timp de preparare: 45 de minute (plus 4 ore la rece). Ingrediente: 700 ml smântână dulce, 120 grame cremă de ciocolată neagră cu alune (3 linguri zdravene), 3 gălbenușuri de ou, 8 linguri de zahăr, 4 linguri de cacao, 20 ml esență de rom, un vârf de cuțit de sare. Mod de preparare: Puneți la fiert, la foc mic, smântâna dulce cu puțină sare. Smântâna nu trebuie să fiarbă propriu zis ci doar să ajungă la temperatura de fierbere. Adăugați crema de ciocolată și amestecați bine. Este posibil ca ciocolata să nu se topească perfect și să prezinte un aspect de brânzit. Nu intrați în panică, se va omogeniza în amestecul final. Bateți cu ajutorul unui tel gălbenușurile cu zahărul și puțină sare până când se albesc și cristalele de zahăr se topesc. Adăugați și încorporați pudra de cacao și esența de rom. Încorporați puțin câte puțin, amestecând cu telul, smântâna dulce cu ciocolată (fierbinte). Amestecați bine. Introduceți vasul cu amestecul final în apă foarte rece, pentru a grăbi procesul de răcire, pentru 15 minute. Dacă aveți o mașina de înghețată, folosiți-o. Dacă nu, introduceți amestecul direct la congelator într-un vas de plastic, preferabil cu capac.

După 90 de minute scoateți înghețata din congelator și, cu ajutorul unei furculițe, amestecați bine pentru a rupe cristalele formate. Nivelați și introduceți din nou la congelator. Repetați operațiunea de încă două ori, după 40-50 de minute. Rolul acestei operațiuni este acela de a păstra înghețata pufoasă și cremoasă. Lăsați la congelator minimum patru ore, de preferat peste noapte, înainte de servire. Înghețata de ciocolată se servește decorată cu nuci sau alune tocate deasupra și este de-a dreptul delicioasă și, mai mult decât atât, foarte avantajoasă, ca preț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Urmăriți de ghinion?
Luni, 07 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 07 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.6318 secunde