Ce necazuri apar de la "atacul de căldură"

118
Ce necazuri apar de la
Toată lumea știe că pentru a depăși mai ușor zilele foarte călduroase de vară, hidratarea corectă este extrem de necesară. Asta, din cauză că nivelul ridicat al temperaturilor diurne provoacă transpirația, care, se știe bine, are rolul de a împiedica supraîncălzirea corpului. Însă, potrivit Click sănătate, odată cu apa, organismul mai pierde și săruri minerale și vitamine, situație care afectează desfășurarea normală a proceselor fiziologice.

Așadar, principalele necazuri cu care ne putem confrunta din cauza căldurii excesive sunt oboseala psihică și fizică, stare de disconfort general, iritabilitate, greață, vărsături, cefalee, amețeală, leșin, dureri musculare, insomnie. De aceea, este bine să știți că atacul de căldură asupra organismului se poate recunoaște prin dezorientare temporală și spațială, tahicardie, comportament ciudat.

Pentru evitarea neplăcerilor datorate temperaturilor înalte (peste 30 de grade Celsius) se impune consumarea, în medie, a trei litri de lichide pe zi (apă, ceaiuri, infuzii de plante), nu prea reci (pentru că se elimină înainte de a realiza hidratarea organismului), evitarea consumului de alcool, cafea și tutun. Se recomandă consumul cât mai multor fructe și legume, datorită, pe de o parte, rezervelor de apă, săruri minerale și vitamine care le conțin, dar și datorită faptului că asigură în mod constant și pe termen lung lichidul din organism. Pepenele galben, pepenele roșu, prunele, castraveții, roșiile sunt indicate în această perioadă, deoarece conțin o mare cantitate de apă. Dar și o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.

Mare grijă cum folosiți… aerul condiționat

Dacă avem aparat de aer condiționat, acesta nu trebuie să fie setat la temperatura minimă. Pentru ca organismul să nu sufere în urma diferențelor mari de temperatură, este bine să reglăm aparatul astfel încât temperatura să fie cu numai cinci grade Celsius mai mică decât temperatura ambientală.

Eficiente împotriva efectelor caniculei asupra organismului sunt și consumul de alimente cu valoare calorică mică, îmbrăcămintea potrivită, protejarea corpului și a capului de expunerea directă la soare, evitarea circulației între orele 11-18, în zilele cu temperaturi crescute. Iar dacă dacă este absolut necesar să se circule în acest interval de timp, bine ar fi să se meargă pe la umbră, cu capul acoperit și cu ochelari de soare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Înghețată de casă
Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Urmăriți de ghinion?
Luni, 07 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 07 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7587 secunde