Îngrijirea corectă a trandafirilor la ghiveci

163
Aidoma celor plantați în grădină, și trandafirii plantați în ghiveci sau jardinieră iubesc la fel de mult lumina și, de asemenea, suportă fără probleme câteva ore bune de soare direct în prima parte a zilei. În spațiile protejate, își vor alungi crengile către zonele mai bine luminate și există riscul să-și piardă florile și o parte din boboci din cauza luminii deficitare. Iată câteva recomandări ale specialiștilor pentru ca trandafirii din ghivece să arate cu adevărat superb: l De regulă, iubitorii de trandafiri știu că temperatura este un factor important pentru buna dezvoltare a acestor flori și în mod special pentru un trandafir plantat în ghiveci. Specialiștii atrag atenția că, în mod evident, condițiile de mediu în spații protejate sunt diferite de cele de grădină, așa că trebuie păstrat echilibrul fragil între factorii de mediu l Deteriorarea de care unii se plâng se datorează în principal schimbării de temperatură, umiditate relativă și de intensitate a luminii l Având un spațiu mic de desfășurare, planta are nevoie de un sol de foarte bună calitate, cu drenaj eficient, dar care să rămână suficient timp reavăn. 

l Ghivecele pot fi din ceramică sau din material plastic, dar e bine să le alegeți în funcție de condițiile de mediu pe care le aveți în spațiul de găzduire al trandafirului. Un ghiveci din plastic este ușor și din cauză că apa nu se pierde prin pereții lui, dar nu protejează deloc planta în cazul unor variații mari sau bruște de temperatură. Ghivecele ceramice sunt mai grele și predispuse la spargere, apa se pierde ușor prin pereți și din această cauză pământul se usucă mai des și mai intens. Acesta poate proteja însă planta de frig pe o perioadă scurtă l Cât privește udarea, aceasta trebuie să se facă cu grijă, așa încât pământul să fie mereu reavăn. Nu lăsați apa scursă în tăviță mai mult de una-două ore, pentru că va duce la putrezirea rădăcinilor și la apariția unor mucegaiuri.

IMPORTANT! Plantele pot fi plantate în grădină și vara, cu condiția de a se respecta câteva reguli de bază: l Să fie la ghiveci și să aibă rădăcinile dezvoltate l Să se facă tunderi și toaletări de stimulare a înrădăcinării și a coronamentului l Să se aplice stimulenți de înrădăcinare și îngrășământ lichid sau solid la plantare l Să se ude din belșug plantele proaspăt plantate Dacă nu veți uda trandafirul suficient, frunzele de vor veșteji, florile vor cădea și în scurt timp acesta va muri l Semănarea să se facă seara, pentru a da un timp, scurt, ce-i drept, dar binevenit pentru adaptarea plantei l Asigurarea unei umidități crescute atât în sol, cât și în atmosfera înconjurătoare plantelor. Această recomandare este valabilă și pentru grădinile deja amenajate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.4173 secunde