În ce județe ajung cele mai multe tichete Rabla. Află pe ce loc este Constanța!

727
În ce județe ajung cele mai multe tichete Rabla. Află pe ce loc este Constanța! - rabla-1369231397.jpg
Câteva dintre marile schimbări de anul acesta din cadrul Programului Rabla îi privesc și pe colectorii la care ajung rablele. Marea bătălie se dădea inițial, până anul acesta, pe numărul de tichete primite de la Administrația Fondului pentru Mediu. Cu cât erau mai multe, cu atât profitul creștea, asta pentru că și interesul a fost unul, cel puțin pe plan local, destul de mare. Anul acesta jocul se schimbă, dar totuși Constanța trage și ea lozul norocos. În vederea efectuării primei distribuiri, Administrația Fondului pentru Mediu alocă un număr de tichete fiecărei unități teritoriale în raport cu numărul autovehiculelor uzate aflat în evidențele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Tichetele alocate la nivelul fiecărei unități teritoriale sunt repartizate apoi în mod egal între punctele de lucru aparținând colectorilor validați și situate în respectiva unitate teritorială.

Așadar, repartizarea nu va fi egală pe fiecare județ, ci va ține cont de numărul mașinilor mai vechi de zece ani din parcul auto județean. Mai mult, pentru prima dată de la lansarea acestui program, lista colectorilor validați de Administrația Fondului pentru Mediu va cuprinde o rubrică special dedicată numărului de tichete repartizate, precum și a numărului de tichete distribuite efectiv. Lista se va publica pe pagina de internet a administrației, așadar oricine poate avea acces la aceste informații.

Puține tichete

Revenind la numărul de tichete care ar urma să ajungă la Con-stanța, veștile sunt, pe de o parte, destul de bune. Din cauza cifrei mari de mașini vechi deținute de constănțeni ne vor fi repartizate destul de multe vouchere. Mai exact, România are în prezent peste 3,2 milioane de autoturisme cu o vechime mai mare sau egală cu zece ani, așadar numai bune de Programul Rabla. Cele mai multe, peste 400.000 de mii, sunt în municipiul București, potrivit datelor Administrației Fondului pentru Mediu, Capitala fiind urmată de județul Timiș, cu peste 136.000, Cluj, cu aproape 129.00 și Prahova, cu 120.000. Locul cinci este ocupat de județul Constanța. Aici, la această oră sunt puțin peste 110.000 de mașini mai vechi de zece ani. Așadar, dând la o parte Capitala, doar celelalte trei județe vor lua ceva mai multe tichete decât Constanța. Deocamdată, nu se știe cum exact se va face repartizarea, însă având în vedere că avem doar 17.000 de tichete pentru persoanele fizice și juridice, și multe județe cu peste 70.000 de autoturisme mai vechi de zece ani, unui județ cum este Constanța, cu peste 100.000 de mașini care pot deja merge la casat, nu-i vor reveni mai mult de 300 de tichete, sau cel puțin așa presupun colectorii, cifră insuficientă pentru numărul mare de proprietari care s-au interesat de acest program. Câte vouchere ajung efectiv la Constanța o să aflăm cel mai devreme la sfârșitul acestei săptămâni. Termenul limită de depunere a dosarelor de validare a colecto-rilor este 23 mai 2013.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Aprilie 2013
Stire din Economie : Totul despre  Programul Rabla 2013
Pagina a fost generata in 0.4462 secunde