Ia-ți o mașină electrică! Cum poți obține ecotichetul Rabla de 12.000 lei

564
Ia-ți o mașină electrică! Cum poți obține ecotichetul Rabla de 12.000 lei - masinaelectrica-1366992519.jpg
Constănțenii care vor să-și achiziționeze un autoturism nou cu sistem de propulsie electric trebuie să aibă un buget destul de generos, adică undeva începând cu 19.000 de euro (preț aproximativ pentru cele mai ieftine modele existente pe piață). Așadar, prețurile nu sunt deloc de neglijat, însă pentru cei care vor să fie mai "prietenoși" cu natura, dar pe termen lung și cu buzunarul lor, este o variantă care merită luată în calcul. 

Vestea bună este că anul acesta statul oferă și un fel de subvenție pentru șoferii care optează pentru un astfel de autoturism. Mai exact, la achiziționarea prin Programul Rabla a unui autoturism nou cu sistem de propulsie electric, proprietarul poate beneficia, pe lângă prima de casare, care este de 6.500 de lei, sub forma unui tichet, de o reducere în cuantum de 12.000 lei din prețul de comercializare. Reducerea este exprimată printr-un ecotichet cu valoare nominală.

Cum obținem ecotichetul

În vederea obținerii ecotichetului, proprietarul depune în cadrul sesiunii de înscriere în vederea acceptării în cadrul programului de promovare, la producător, urmă-toarele documente: cererea de obținere a ecotichetului, în original, semnată de către proprietar, actul care îi atestă identitatea și domiciliul sau reședința în România, eliberat de către autoritățile române, în termen de valabilitate, în copie certificată "conform cu originalul" de către producătorul validat, tichetul, în copie certificată "conform cu originalul" de către producătorul validat, nota de înscriere, în copie certificată "conform cu originalul" de către producătorul validat, certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, eliberat de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau reședința, în termen de valabilitate la data înscrierii, în original sau copie legalizată.

Depunerea cererii de obținere a ecotichetului

Cererea de obținere a ecotichetului, precum și documentele însoțitoare, se depun apoi, în plic sigilat, la registratura Administrației Fondului pentru Mediu (poate fi transmis prin orice mijloc care asigură confirmarea recepționării acestuia) în interiorul perioadei sesiunii de înscriere.

Plicul conținând cererea de obținere a ecotichetului și docu-mentele însoțitoare va avea înscrise, în mod obligatoriu, următoarele informații: denumirea completă a proprietarului, adresa de domiciliu sau de reședință, titlul "Cerere de obținere a ecotichetului de către proprietar participant în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național pentru anul 2013" - autovehicul nou, cu sistem de propulsie electric, dar și perioada de organizare a sesiunii de înscriere în vederea acceptării în programul de promovare.

La data recepționării plicului conținând cererea de obținere a ecotichetului și documentele înso-țitoare, acesta primește de la registratura Administrației Fondului pentru Mediu un număr unic de înregistrare, în ordinea sosirii.

Acceptarea cererilor de obținere a ecotichetelor se face în urma analizării, în comun, a documentelor prezentate de către proprietari, efectuată de către comisia de acceptare în cadrul programului și comisia de acceptare în cadrul programului de promovare.

După confirmarea acceptării, producătorul validat și proprietarul înscris efectuează formalitățile de vânzare - cumpărare și predare - primire a autovehiculului nou, cu sistem de propulsie electric, producătorul validat scăzând din prețul de comercializare a acestuia cuan-tumul primei de casare și contravaloarea ecotichetului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Aprilie 2013
Stire din Economie : Totul despre  Programul Rabla 2013
Pagina a fost generata in 2.869 secunde