Cum te poate scoate din ÎNCURCĂTURĂ O CAMERĂ VIDEO instalată în mașină

944
Cum te poate scoate din ÎNCURCĂTURĂ O CAMERĂ VIDEO instalată în mașină - fondcameravideo-1366819884.jpg
În ultimii ani a devenit o modă să îți instalezi o cameră video la bordul mașinii. Te poate ajuta în caz de accident, dar poți surprinde și diverse faze interesante din trafic, pe care le poți împărtăși cu prietenii pe diverse site-uri de socializare. Șoferii constănțeni și-ar dori ca sistemele video să fie încorporate în mașină din fabrică.


Până nu demult, camerele video erau căutate doar pentru filmat faze amuzante sau diverse amintiri. De ceva timp, însă, conștienți de potențialele eveni-mente nefaste din trafic, tot mai mulți șoferi aleg să scoată sume de bani din buzunare, mai mari sau mai mici, după posibilități, pentru a-și cumpăra o cameră video, pe care să o monteze pe bordul mașinii. 


Camere video încorporate în mașină din fabrică 


Oricărui șofer i se poate înscena un accident care, oricât de penibil ar părea, poate avea efecte dureroase în instanță. Pe scurt, te poate costa o avere în daune dacă nu poți demonstra înscenarea. În ajutorul șoferilor vine camera "martor" - o cameră video atașată în mașină, care înregistrează tot ce se întâmplă în fața acesteia. Aceasta poate fi folosită ca probă în instanță. Majoritatea șoferilor spun că și-ar monta astfel de sisteme de supraveghere pentru că, până la urmă, rău nu au cum să facă. Pe de altă parte, alți șoferi sunt de părere că o cameră video este încă un alt prilej pentru a afla soția pe unde umbli. 


"N-am! Nu vreau să știe nevasta pe unde umblu", este răspunsul plin de sinceritate al unui constănțean. "Trăim într-o lume plină de tot felul de gadgeturi și tocmai din această cauză nu înțeleg de ce nu se începe fabricarea mașinilor care să aibă în dotare camere video? Personal, consider că pe același model cu obligativitatea cauciucurilor de iarnă să se introducă obligativitatea ca fiecare mașină să fie dotată cu cameră video. Cred că s-ar elucida multe cazuri în acest fel", spune un șofer constănțean, fericitul posesor al unei camere video pe bordul mașinii. Iar părerea lui o împărtășesc mulți. 


De ce să-ți pui cameră la mașină 


Camerele video încep să fie utilizate de tot mai mulți șoferi în trafic pentru a înregistra un eventual accident sau alte evenimente de pe carosabil. Acestea pot fi utilizate în cadrul unui proces și sunt utile în numeroase situații, mai ales că poți demonstra pe loc unui polițist că nu ai comis o eventuală infracțiune. În plus, nu este exclus ca unele companii de asigurări să ia în considerare clipurile filmate cu camere video auto, dacă acestea sunt relevante pentru incidentul auto în care ești implicat. În final, camerele video auto sunt o măsură de siguranță a ta, pentru că știi că îți sunt înregistrate toate acțiunile, dar și ale celor din jur. Cât despre șoferi, pe fondul aglomerației și statului bară la bară, mai ales că perioada sezonului estival de-abia de acum începe, aceștia sunt printre cei mai violenți și neatenți. Iar dacă punem laolaltă și traficul nebun, cu șoferii care conduc în legea lor, este absolut normal să avem o rată uriașă a accidentelor rutiere.


Probele video CONSTITUIE probă în instanță 


Polițistul poate întocmi un proces verbal pe baza acestor dovezi, iar dacă învinuitul face contestație și se ajunge în sala de judecată, secvențele video sunt acceptate ca și probă. Așadar, nu strică să ai la bord o astfel de cameră, care te poate scăpa de nenumărate situații neplăcute. Orice înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege. Cu alte cuvinte, este legal să folosești înregistrările în instanță, fie ele audio sau video. Șoferii își pot monta camera unde doresc, pe bord sau chiar pe bara din spate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4059 secunde