Programul Rabla / Voucherul va fi transmisibil

208
2
Programul Rabla / Voucherul va fi transmisibil - programulrabla-1365518151.jpg

Articole de la același autor

Programul Rabla va demara în cel mult două săptămâni, a anunțat ministrul Mediului, Rovana Plumb, o veste bună pentru cei care de abia așteaptă să scape de mașinile vechi, completată de o alta: voucherul va fi transmisibil! Chiar dacă încă de anul trecut oficialii anunțau că se gândesc serios ca aceste tichete să fie nominale, tocmai pentru a se elimina "piața neagră", se pare că s-au răzgândit. 

Noile condiții de derulare a programului vor fi publicate pe site-ul Ministerului Mediului pe data de 15 aprilie, iar demararea efectivă a acestuia va fi posibilă la o săptămână după primirea propunerilor, a precizat ministrul mediului: "Programul Rabla va fi urcat pe site pe data de 15 aprilie, așa cum am declarat. Va urma o perioadă de câteva zile în care așteptăm propuneri și soluții din partea tuturor, astfel încât să diminuăm orice efect negativ pe piață atât la nivelul cetățenilor, cât și la nivelul celorlalți actori care sunt implicați în derularea acestui program. Pe data de 15 aprilie vom anunța și cum se va numi programul. Acesta probabil că va demara la o săptămână după ce vom primi propunerile și observațiile".

Rovana Plumb a menționat și că tichetul, în valoare de 1.500 de euro, va fi transmisibil, și asta pentru că sunt foarte mulți români care nu-și permit să-și cumpere o mașină nouă: "Ceea ce comunicăm clar în momentul de față și ceea ce știm precis este că tichetul va avea valoarea de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei. Bugetul programului din acest an al programului Rabla este aproximativ egal, dar nu mai mare decât cel de anul trecut. Avem de gând să facem modificări și cu siguranță va fi posibilă o înstrăinare a tichetului pentru că sunt foarte mulți cetățeni care nu au posibilitatea să-și cumpere un autoturism numai în baza tichetului, așa că sigur se va asigura o transmisibilitate în cadrul acestui proiect. Mașina nouă va putea fi achiziționată cu un singur tichet valoric".

Totuși, este foarte probabil să se întreprindă și anumite măsuri care să ducă la stoparea "pieței negre" a tichetelor. "Noi luăm toate măsurile în așa fel încât să eliminăm piața neagră a acestor tichete, să diminuăm evaziunea fiscală și vom colabora cu organele de Poliție", a precizat ministrul Mediului. 

Comentează știrea

lucian
10 aprilie 2013
Mafie

Faptul ca tichetul este transmisibil nu face decat sa existe aceiasi mafie ca si pana acum.Ar fi trebuit ca macar doua ,trei luni sa se dea la cei care au dreptul si apoi eventual daca nu sunt doritori sa fie tichetul transmisibil

Mine
10 aprilie 2013
Tichete

Lucian , te rog explica-mi , cum este cu "...sa se dea la cei care au dreptul ..." . Multumesc.

Răspuns la: Mafie
Adăugat de : lucian, 10 aprilie 2013
Faptul ca tichetul este transmisibil nu face decat sa existe aceiasi mafie ca si pana acum.Ar fi trebuit ca macar doua ,trei luni sa se dea la cei...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6439 secunde