Programul Rabla a încremenit. Nu mai sunt fonduri

587
1
Programul Rabla a încremenit. Nu mai sunt fonduri - rabla-1348584847.jpg
Programul Rabla nu pare să mai pornească la drum. Colectorii au depus la Administrația Fondului pentru Mediu documentele aferente sesiunii care a avut loc în august, iar acum… așteaptă.


Această a doua sesiune nu a reușit nici pe departe să acopere cererea venită din partea constănțenilor, așadar o suplimentare cu încă 15.000 de tichete, la nivel național, așa cum de altfel s-a promis în urmă cu câteva luni, ar fi mai mult decât bine venită. Se pare însă că nu va fi așa, sau cel puțin nu prea curând. Neoficial, colectorii au fost deja informați de lucrători ai Administrației Fondului pentru Mediu că ar fi bine să-și ia gândul de la o nouă sesiune a programului în acest an, și asta deoarece nu mai sunt fonduri. 
"S-a terminat cu programul Rabla. Gata, s-a dus. Ne-au spus că nu mai au finanțare", a precizat unul dintre colectorii constănțeni. Potrivit acestuia, este posibil să mai aibă totuși loc o redistribuire a tichetelor care din diverse motive nu au fost ridicate/folosite, însă chiar și așa, numărul voucherelor care ar ajunge la Constanța ar fi foarte mic. Totuși, pentru cei mai optimiști din fire, nici reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu și nici cei ai Ministerului Mediului încă nu au ieșit cu declarații oficiale vizavi de încheierea acestui program pentru anul în curs. 


Cerere mare
A treia sesiune a programului Rabla ar fi trebuit să debuteze spre finalul lunii septembrie. La Constanța urmau să ajungă cel mai probabil încă 300 de tichete, care practic ar fi acoperit cererea de la nivelul județului. 
Unul dintre colectorii constănțeni a precizat că numărul celor care se interesează constant de stadiul în care se află programul este foarte mare: "Lumea ne sună de ne-a înnebunit. Sunt foarte mulți. În mod normal, programul trebuia să meargă până la începutul lui noiembrie, dar dacă nu mai sunt tichete…".
Până când se va lua o decizie clară în ceea ce privește soarta programului Rabla, constănțenii care vor să-și achiziționeze un autoturism nou nu au altă variantă, dacă vor să facă ceva economii, decât să cumpere tichete de la cei care au apucat să-și caseze mașinile vechi. Din nefericire pentru ei, prețurile, deși mai scăzute decât în alte perioade în care nu se mai știa nimic despre acest program, sunt totuși destul de mari. Majoritatea anunțurilor de vânzare publicate zilele acestea pe site-urile de profil conțin prețuri cuprinse între 2.200 și 2.500 de lei. Și cumpărătorii sunt destul de generoși. Mulți par dispuși să dea chiar și 2.000 - 2.200 de lei pentru un voucher.


Comentează știrea

n
26 septembrie 2012
cumparaturi

...ce sa mai ... e coada la cumparat masini noi ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.275 secunde