Leacuri băbești ce trebuie ocolite

366
Leacuri băbești ce trebuie ocolite - siteleacuri-1408020120.jpg
Leacurile băbești și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului dacă sunt folosite corect, fără a improviza și când este cazul. Însă când vorbim despre boli grave, leacurile băbești devin periculoase și pot chiar ucide, atrag atenția specialiștii. Iată câteva leacuri băbești care te pot ucide, citate de Unica.ro:

Tăiatul sub limbă

Leacuri băbești pentru epilepsie, cea mai mare greșeală, spun medicii. Recent, un bătrân de 84 de ani a murit la spital, după ce rudele i-au tăiat limba ca să-l scape de epilepsie. Oricât de horror sună acest scenariu, din păcate, așa zisul leac pentru crizele epileptice este des recomandat în popor, deși nu ajută deloc în lupta cu boala și poate duce, în cel mai fericit caz, la o infecție bucală. După o nouă criză de de epilepsie pe care a făcut-o bătrânelul, rudele lui au fost sfătuite de o bătrână din sat să îl taie pe bărbat în zona limbii, pentru că astfel ar scăpa de epilepsie. Fără să stea prea mult pe gânduri, rudele au pus mână de la mână, l-au prins pe bărbat, l-au ținut cu forța și inut i-au crestat limba. Bărbatul s-ar fi zbătut, însă nu a putut scăpa din mâinile rudelor binevoitoare și, în loc să se vindece de epilepsie, a ajuns la spital cu o hemoragie imensă și foarte greu de oprit. Omul a ajuns în grija medicilor, însă aceștia nu au mai putut să îi salveze viața, bătrânelul murind.

Cazul bietului bătrân nu este, din păcate, singurul. Să nu uităm de celebrul caz al măicuței de la Tanacu, femeia care a murit în condiții suspecte, după ce preotul și celelalte maici au "tratat" epilepsia ei ca pe un caz de "posedare de demoni".

Usturoi în ureche, pentru alinat durerea

Este adevărat că usturoiul are efecte benefice asupra infecțiilor din organism, pentru că este antiseptic, dar asta nu înseamnă că poate vindeca durerile din ureche. Usturoiul nu este o plantă magică și efectele sale antiseptice și dezinfectante au loc dacă este consumat crud.

Aplicarea lui într-un loc strâmt și sensibil, cum ar fi în apropierea timpanului nu va rezolva problema. Dacă este vorba de inflamare sau o infecție, numai doctorul poate decide, după o atentă examinare, iar usturoiul pus la locul dureros nu face decât să irite mucoasele, agravând durerea.

Comprese cu mălai sau sare fierbinte, pericol de arsuri grave

Un alt remediu universal din popor pentru dureri de burtă, arsuri gastrice, dureri menstruale, sau chiar răceală este aplicarea unor comprese calde pe locul dureros. Acestea sunt, de obicei, prosoape încălzite, umplute cu sare ori mălai încins. Este evident de ce astfel de leacuri băbești pot fi periculoase, mai ales în cazul copiiilor. Arsurile provocate de o compresă prea fierbinte pot fi grave, se pot infecta și pot aduce probleme mari de sănătate. Șosetele cu oțet sau alcool etilic, periculoase pentru bebeluși

Un alt caz cutremurător a fost cel al bebelușului împachetat cu oțet până a suferit arsuri, deși el suferea de febră mare din cauza unei pneumonii severe. Copilul, de doar 3 săptămâni, a fost împachetat de familie în feșe cu oțet, deoarece avea febră foarte mare. În loc să fie dus la doctor, bebelușul a suferit arsuri grave pe toată suprafața pielii . Alți copii din România au murit din cauza intoxicației cu alcool, după ce părinții inconștienți i-au împachetat cu prosoape îmbibate cu spirt sau țuică, pentru scăderea temperaturii. Alcoolul a pătruns prin pielea sensibilă și puternic vascularizată a bebelușilor, care au murit în urma intoxicației cu alcool etilic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 14 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 14 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.5591 secunde