Limbajul câinelui

434
Limbajul câinelui - 82e7970bd7ced603cbb5c77ae66eea0f.jpg
"Am primit un câine și nu mă pricep deloc să socializez cu el. Nu am pretenții la dresaj, dar niște recomandări ușoare, care să mă ajute, cred că mi-ar fi de mare folos. Cu mulțumiri anticipate!" – Ramona Tudor.
v v v
Pentru o bună comunicare cu patrupedul, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu face o serie de recomandări, care s-au dovedit eficiente în socializarea lui, o parte extrem de importantă a educației pe care i-o dați. Astfel, de la început, ar fi bine să folosiți două cuvinte mai mult decât pe oricare altele: primul cuvânt este numele lui. Ideal ar fi ca atunci când răspunde și vine spre dumneavoasă, să-l lăudați. Al doilea cuvânt este "nu", din care să înțeleagă că trebuie să înceteze ceea ce face în acel moment. Dacă, de exemplu, roade ceva ce n-ar trebui, spuneți-i "nu" și dați-i să roadă jucăria lui. Va trebui să procedați însă în așa fel încât învățarea să i se pară o distracție, nicidecum o corvoadă.
Pentru comenzi simple folosiți cuvinte scurte, cum ar fi: "Aici!", "Șezi!", "Stai!" etc.
Pe de altă parte, trebuie să aveți în vedere că și puiul dumnevoastră încearcă să comunice în toate felurile posibile. Iată mai jos câteva din semnificațiile gesturilor sale: l Dă din coadă = "Vreau să vorbim!" l Coada între picioare, urechile date pe spate = "Mi-e frică!" l Întins pe spate = "Tu ești șeful!" l Te linge = "Te iubesc!" l Labele din față aproape de pământ, coada în sus = "Hai să ne jucăm!" l Urechile în sus = "Nu mi-e frică de tine!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Salată inedită de primăvară
Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : "Unde s-a pomenit paușal cu apometre?"
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Cum poți mânca sănătos la birou
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : "Sper că nu e o mafie a notarilor!"
Pagina a fost generata in 2.303 secunde