Lucrări permise fără autorizație de la primărie

619
2
Lucrări permise fără autorizație de la primărie - lucraripermisefaraautoriz-1399298849.jpg

Articole de la același autor

"Pentru că nu știu, decât din auzite de pe la vecini, ce lucrări de renovare ai voie să faci în apartament fără autorizație de la primărie, ca abonată, v-aș ruga pe dumneavoastră să mă lămuriți, ca să nu intru în bucluc. Mai ales că am vreo doi vecini atât de curioși, cum aud că bați un cui, vor să știe ce perete spargi. Există vreo lege sau e la mâna primăriei să stabilească reguli?" - și-ar dori să știe o cititoare.
v v v
Referitor la cadrul legal privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu sau fără autorizație, consilierul juridic Carmen Gigică face precizarea că este vorba de Legea nr. 50/1991. Astfel, potrivit acesteia, pot fi făcute, fără autorizație de construcție, o serie de lucrări. Iată care sunt acestea: reparații la împrejmuiri și învelitori (atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate); reparații și înlocuiri de sobe de încălzit, montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare sau de contorizare a consumurilor de utilități; înlocuiri ori reabilitări fără modificarea calității și a formei arhitecturale a elementelor de fațadă, dacă acestea nu se execută la finisaje interioare și exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea, trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces sau la lucrări de reabilitare energetică a anvelopei sau a acoperișului. De asemenea, legea nu cere autorizații și pentru lucrări de întreținere la căile de comunicație și la instalațiile aferente, lucrări de foraje și sondaje geotehnice pentru construcții de importanță normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecție instituite pentru zăcăminte acvifere, precum și lucrări de construcții funerare subterane și supraterane, cu avizul administrației cimitirului.
Important! În afara acestor reglementări, proprietarii ar trebui să știe că pot aduce modificări sau o serie de îmbunătățirii locuințelor astfel încât să aibă grijă să nu pună în pericol structura de rezistență a clădirii sau a proprietăților învecinate. 


Comentează știrea

hermes handbags 2013
19 mai 2014
hermes handbags 2013

hermes shop in france Stiri Cetățenești : Lucrări permise fără autorizație de la primărie | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes handbags 2013 http://www.egum.dk/hermes-handbags-2013-backpack-are-definite-chic-wintertime.aspx

beige hermes bags
5 iunie 2014
beige hermes bags

hermes quickborn Stiri Cetățenești : Lucrări permise fără autorizație de la primărie | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online beige hermes bags http://www.horn.dk/how-to-spot-the-fake-beige-hermes-bags-handbag.aspx

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3288 secunde