Ce poți repara la o casă fără autorizație

492
Ce poți repara  la o casă fără autorizație - 12deccepotirepara-1386866621.jpg

Articole de la același autor

"La bloc știu ce reparații poți să faci la apartament fără să fie nevoie de autorizație. M-ar interesa ce se poate face fără autorizație de construire la o casă pe pământ. O altă problemă: eu știu că pri-măriile dau certificat de urbanism, nu consiliile județene. Nu sunt bine informat? Laur Nicolae".

v v v

Domnule iată ce lucrări se pot executa la o casă, potrivit regle-mentărilor în vigoare, fără autorizație de construire:

1. Reparații la acoperișuri, învelitori sau terase, când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate.

2. Reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei.

3. Reparații și înlocuiri de sobe de încălzit.

4. Zugrăveli și vopsitorii interioare.

5. Zugrăveli și vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de fațadă și culorile clădirilor situate pe arterele principale de circulație.

6. Reparații la instalațiile și echiparea tehnico-sanitară a clădirilor, fără implicații asupra structurii de rezistență sau a aspectului arhitectural al acestora.

Cât privește situațiile pentru care certificatul de urbanism este eliberat de Consiliul Județean, acest lucru este valabil pentru investițiile care se aprobă de Guvern; lăcașurile de cult; construcțiile pentru industrie, comerț, prestări servicii, social-culturale și speciale care se execută la sate; construcțiile și lucrările de orice fel care sunt executate în afara localităților, cu anumite excepții (foraje, sonde de gaze și petrol). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să mărești locul de luat masa
Pagina a fost generata in 0.5381 secunde