Cei care își cumpără o casă vor fi mai bine informați despre costurile și riscurile creditului ipotecar!

70
Cei care își cumpără o casă vor fi mai bine informați despre costurile și riscurile creditului ipotecar! - unmiliarddeleipentruprimacasasev-1386680448.jpg

Articole de la același autor

Deputații din Parlamentul European au aprobat astăzi măsurile luate pentru aplicarea regulilor UE care vor asigura cumpărătorii de case din UE că sunt informați despre costurile reale ale ipotecii și sunt protejați față de riscurile cele mai mari. Legislația votată marți fusese deja agreată cu statele membre.


"Pentru cele mai multe familii, ipoteca este cel mai mare și mai lung angajament financiar pe care îl fac. De aceea avem nevoie de aceste reguli pentru a face progrese către o piață europeană a ipotecilor stabilă, integrată și mai ales durabilă, cu un înalt grad de protecție a consumatorilor, informații corecte și relații echilibrate între cei care iau și cei care dau împrumuturi", a spus raportorul Antolin Sanchez-Presedo.


Parlamentul a aprobat acordul încheiat cu statele membre pentru că este mulțumit de faptul că Autoritatea bancară europeană va putea investiga orice acuzație de încălcare a regulilor sau orice neaplicare a lor, cerând autorităților competente din statele membre informații necesare în acest sens.


Legislația va acoperi ipotecile pentru proprietăți rezidențiale, proprietăți rezidențiale care au un spațiu de birou și teren construibil. Textul a fost adoptat cu 596 de voturi pentru, 31 împotrivă și 65 de abțineri.


Așadar, oricine semnează un contract pentru un credit ipotecar în UE trebuie să primească informații privind produsele disponibile care să poată fi comparate și să înțeleagă costul total și consecințele financiare pe termen lung ale accesării creditului. Termenii de creditare oferiți celor care iau împrumutul trebuie să fie în conformitate cu situația lor financiară la acel moment și să aibă în vedere perspectivele lor și posibilele momente de scădere a capacității de plată.


Mai mult, cumpărătorii vor avea dreptul la o perioadă obligatorie de reflecție de 7 zile înainte de a semna pentru împrumut sau la o perioadă de 7 zile în care să se poată retrage, după semnare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să mărești locul de luat masa
Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai o casă "Zen"
Pagina a fost generata in 1.6447 secunde