Medicul de gardă

"Mă balonez, indiferent ce mănânc!"

7874
1

Articole de la același autor

"Dacă eu mă balonez groaznic aproape în fiecare zi, indiferent ce mănânc, nici nu vreau să mă gândesc ce-o să am de tras de sărbători. Nu mănânc gras, nici după dulciuri nu mă dau în vânt, dar fumez un pachet pe zi. Cu stimă, Lucia G.".

v v v

Balonarea excesivă, adică acumularea masivă de gaze la nivel intestinal sau în spațiul abdominal (sau meteorism abdominal, cum se numește în termeni medicali) se poate datora și deficitului de enzime și fermenți, ne-a spus dr. Ecaterina Marga, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed.

Alte cauze ale unor asemenea probleme sunt dereglări ale digestiei, diversele boli intestinale bacteriene.

Medicul recomandă ca persoa-nele care se balonează excesiv să țină cumva un fel de calendar al episoadelor de meteorism, cu precădere după ce au servit alimente mai condimentate, tot felul de produse gătite prin prăjeli, cu grăsimi animale, dar și crudități, produse pe bază de cereale, cafea, ciocolată, băuturi alcoolice și carbogazoase.

Simptome asociate. La fel de important este ca, în caz de balonare, să se aibă în vedere și alte simptome, cum ar fi senzația de jenă sau arsură în capul pieptului, după masă, tulburări de tranzit intestinal, borborisme ab-dominale. Toate aceste stări pot indica prezența unei patologii intestinale. Pentru că disconfortul este destul de mare, este nevoie de prezentarea la medic, pentru prescrierea unei conduite ali-mentare adaptate situației. De regulă, fac bine mesele reduse cantitativ, dar mai des, excluderea băuturilor carbogazoase din meniul zilnic, cafelei, ciocolatei, țigărilor și, în general, a oricărui produs care observăm că ne balonează.

Însă, adevăratele cauze și tratamentul corespunzător se pot evalua numai de către medicul specialist, care va dispune investigațiile necesare în astfel de situații. 

Comentează știrea

mirancea
22 iulie 2014
balonare

buna ziua .ma scuzati dar nustiu ce am ma balonez din ori ce maninc. eu manincmincare gatita nu prajesc nimica nu mincam ,rentaj absolut nimica dar nu pot stiu dece ma balonez.va multumesc ,si astept un raspuns.

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Când devine balonarea o problemă
Luni, 19 August 2013
Stire din Cetățenești : Până unde poate duce gelozia
Pagina a fost generata in 0.3775 secunde