Ipocrizia politică – sport extrem

"Mai ușor cu decibelii!" - recomandare pe care cititorii o fac politicienilor

1132
Toți miniștrii PSD au demisionat joi din Guvern, la scurt timp după ce președintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcție a ministrului de Interne, vicepremierul Dan Nica.

Amnezici la jurămintele făcute românilor pentru scoaterea țării din criză, "fugarii" sunt taxați și de cititorii noștri, care se simt, din nou, trădați de politicieni.
Ing. Angel Marcu (39 ani), de exemplu, ca "devorator" al documentarelor de pe Animal Planet, a învățat multe despre gorile, preferatele sale. Nu știe câți dintre noi urmărim comportamentul acestor "superbe animale", însă el este în măsură să aprecieze că între ele și politicienii români există o similitudine comportamentală: "Eu țin să fiu o persoană informată și urmăresc emisiunile de știri la televizor. Pot să spun că nimic nu mă mai frapează în comportamentul politicienilor noștri, dar de când cu spargerea coaliției - pe care de la început am considerat-o contra naturii - am observat că lupta lor pentru supremație pe scena politică, la fel ca la gorile, rămâne același ritual complicat de intimidare vocală și vizuală a adversarului, foarte rar se ajunge la încăierări fizice propriu-zise. Așa s-a întâmplat și cu PSD și PD-L, care fiecare urlă cât poate de tare că celălalt poartă vina abandonării cu sânge rece a ceea ce pompos au numit . Dar cel mai tare mă doare că unele televiziuni ne umplu ecranele cu zoaiele declarațiilor eternilor… strategi de gardă, care, fără argumente, lovesc în adversari 30 de ore din 24. Să lovească, vrem și noi să aflăm ce se întâmplă de fapt, dar să vină și cu dovezi, că de la Ceaușeasca încoace, numai dovezi așteptăm, dar nu reușim să aflăm pe unde sunt încuiate! Și ca să parafrazez un post TV, avem mare nevoie de respect din partea politicienilor, dar și a mass-mediei, că altfel o să ajungem toți la casa de nebuni!".

"Să-și spargă capetele cu idei, nu cu insulte!"
"Nici nu mă interesează de ce s-a rupt coaliția, însă mă interesează să aud de la… masculii care vor candida la președinție nu răcnete, nu bătăi cu pumnul în piept și acatiste pentru contracandidat! Îmi doresc doar să se lupte între ei pentru niște idei care să fie și ale noastre. M-am săturat de politica de doi bani! Să-și susțină campania numai cu idei, iar după instalare, să facă în așa fel încât singurul meu copil să nu mai vrea să ia calea exilului! Credeți că sunt foarte preten-țioasă?" – Georgeta Ban, 56 ani.

"Puțină decență!"
"PSD , mai ușor cu decibelii, că habar n-aveți de istoria lui Ștefan cel Mare! În loc să stați pe metereze, v-ați lăsat dușmanii să-și facă de cap în jungla autohtonă. Asta da bărbăție, ăsta da respect pentru țară, ăsta da respect pentru alegători, ăsta da respect de sine! Oricum v-am… alinta însă vouă nu vă pasă! Cum rămâne cu promisiunea de a rivaliza cu partidele europene de stânga? Numai la… tainul vostru vă gândiți cu toții, mai ceva ca necuvântătoarele!" - Clara Anton, 42 ani.

Să le vedem potențialul!
"Urmașii defunctei Coaliții - anticriză au acum ocazia să rectifice toate scăpările și să-și arate mușchii în mediul lor natural! Să vedem ce potențial au! Îi avertizăm că n-avem nevoie de alte urmări grave în jungla autohtonă!" – Dan Borcea, 37 ani.

vvv

Toți cei care și-au expus punctele de vedere visează, de ani buni, la o altfel de Românie. Credeți că după alegerile prezidențiale vom putea spune adio politicii demagogice?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Cum se păstrează brânzeturile
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Dinții strâmbi se pot corecta
Joi, 01 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Pagina a fost generata in 1.696 secunde