Medicul de gardă Constipația. De ce nu trebuie ignorată

306
Medicul de gardă  Constipația. De ce nu trebuie ignorată - medicconstipatie4mart-1393947653.jpg

Articole de la același autor

"Am avut mereu probleme cu digestia, iar medicul de familie, de fiecare dată mi-a recomandat laxative ca să rezolv cu constipația. Dacă las un timp laxativele, iar apar problemele… E cazul să trec pe alte tratamente? Vă rog un răspuns, Maria O.".
v v v
Cu toate că problemele de tranzit intestinal lent, mai exact constipația, nu constituie o boală în adevăratul sens al cuvântului, dr. Omer Zișan, medic specialist în cadrul Clinicii Homeomed nu recomandă ignora-rea situației, dimpotrivă! Totul, din cauză că această tulburare poate însoți o serie de boli digestive sau extradigestive.  De exemplu, scaunul tare apare când colonul absoarbe prea multă apă sau când contracțiile musculare ale colonului sunt prea lente. Totuși, medicul pune diagnosticul de constipație numai dacă numărul scaunelor scade sub trei pe durata unei întregi săptămâni.
Diferențe de la o persoană la alta. Deseori apar confuzii în rândul pacienților și din cauză că eliminarea intestinală diferă de la o persoană la alta. Dacă, de exemplu, există persoane care au și până la trei scaune zilnic, altele, au abia unul la un interval de două-trei zile. Aceste diferențe împart constipația în două categorii, respectiv acută (de scurtă durată) și cronică. Mai trebuie știut că afectate de constipație sunt stomacul și intestinele.
De ce nu trebuie ignorată situația. Netratată la timp și corect, constipația poate duce la cancer colorectal sau, în alte situații, se poate asocia cu boala de reflux gastroesofagian, sindromul dispeptic sau sindromul de intestin iritabil etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : "Păduchii împrăștie boli?"
Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce este pisica "dușmanul" gravidei
Pagina a fost generata in 0.4749 secunde