Concurs Micoza piciorului, datorată încălțărilor din plastic

423
Specialiștii avertizează că încălță-mintea din plastic sau din înlocuitori de piele purtată vara reprezintă prin-cipala cauză a apariției eczemelor. Piciorul trebuie lăsat să respire în fiecare anotimp, dar mai ales vara, datorită ritmului accelerat de trans-pirare a întregului organism. Toxinele neeliminate de organism duc la apariția ciupercilor, a eczemelor și a microbilor – atenționează dermato-logii, potrivit cărora, 70 la sută din populația urbană prezintă o formă de micoză a piciorului, în timp ce în mediul rural procentul crește la 90 la sută. Principala vinovată de apa-riția acestui microb este încălță-mintea nepotrivită, confecționată din materiale de proastă calitate. În acest sens, specialiștii recomandă evitarea plasticului și a înlocuitorilor de piele, iar atunci când alegem, totuși, papuci din plastic, trebuie să fim atenți ca la interior să fie căptușiți cu piele naturală.

Femeile să renunțe la pantofi vara

Potrivit dermatologilor, femeile trebuie să renunțe la purtarea pantofilor vara, deoarece, pe lângă riscul micozelor, ele sunt predispuse și apariției bășicilor, care sunt extrem de dureroase.

Persoanelor cărora profesia nu le permite adoptarea unor încălțări lejere, li le recomandă să folosească încălțămintea din piele naturală. În plus, sunt utile produsele speciale, achiziționate din farmacii, respectiv pudre speciale care absorb transpirația piciorului. Se evită astfel dezvoltarea unui mediu microbian la nivelul dermei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Graniță cu lămâie
Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "Ce ziceți, sunt încrezută?"
Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Fantezie culinară de vară
Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "La nebuni să mergi tu!"
Pagina a fost generata in 2.9269 secunde