Ne putem adresa CEDO și în limba română

491
"Mi s-a făcut o mare nedreptate în țară și vreau să mă adresez la Drepturile Omului. Vă rog din suflet să-mi spuneți dacă pot să fac acțiunea și în limba română sau, dacă nu, care sunt limbile străine în care mă pot adresa acestei Curți?" – Iulia G.
v v v
Limbile oficiale în care vă puteți adresa, în scris, Curții Europene a Drepturilor Omului sunt franceza și engleza, dar puteți, de asemenea, scrie Grefei în limba oficială a oricărui stat care a ratificat Convenția Europeană a Drepturilor Omului, deci și în limba română.
Cererea adresată Curții va trebui să cuprindă: 1. datele de identificare ale reclamantului sau ale reprezentantului său; 2. un scurt rezumat al faptelor de care doriți să vă plângeți, precum și al ca-petelor de cerere; 3. menționarea dreptului sau drepturilor garantate de Convenție care considerați că v-au fost încălcate; 4. indicarea remediilor juridice pe care le-ați exercitat; 5. lista deciziilor pronunțate în cazul dumneavoastră de către o autoritate publică, precizând pentru fiecare decizie: data, conținutul (în mod sumar) și autoritatea care a pronunțat-o, precum și copiile xerox ale acestora.
Cererea adresată Curții trebuie semnată personal de către reclamant sau de către un mandatar cu procură specială, ce va trebui, de asemenea, anexată prezentei cereri. Examinarea cererii este gratuită, iar Grefa vă va ține la curent, în scris, cu privire la stadiul dosarului.
Coordonatele Curții Europene a Drepturilor Omului sunt: Monsieur le Greffier de la Cour europeennee des Droits de l’Homme, Conseil de l’Europe, F-67075 STRASBOURG CEDEX.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Spanac cu ou
Joi, 22 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Oieri "cu tupeu maxim"!
Miercuri, 21 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Salată rapidă de primăvară
Pagina a fost generata in 1.5461 secunde