O singură persoană, considerată familie?

348
"Dacă ai un copil major, necăsătorit, care nu muncește, înseamnă că el mai face parte din aceeași familie cu părinții lui? Dar persoana care locuiește singură, tot familie se consideră legal? Întreb toate astea pentru că vreau să știu dacă familia socrilor mei are dreptul la ajutorul social. Cu stimă, Marieta Lepădat".

v v v

Doamnă Lepădat, în sensul Legii privind venitul minim garantat, familie înseamnă soțul și soția sau soțul, soția și copiii lor necăsătoriți, care locuiesc împreună cu părinții și se află încă în întreținerea lor. De asemenea, consilierul juridic Carmen Gigică confirmă că tot familie este considerată și persoana care locuiește și gospodărește împreună cu copiii aflați în întreținerea sa și, obligatoriu, se află în una din următoarele situații: este necăsătorită, văduvă sau divorțată ori soțul este declarat dispărut prin hotărâre judecătorească. Tot în această categorie intră și per-soana care nu a împlinit vârsta de 18 ani și nu muncește. În plus, tot o familie formează bărbatul și femeia necăsătoriți, cu copiii lor și ai fiecăruia dintre ei, aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună.

Cât privește termenul de persoană singură, aceasta trebuie să fie majoră, să locuiască singură și să nu se mai afle în întreținerea părinților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : De ce fug bărbații de căsătorie?
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Monden : Testamentul lui MICHAEL JACKSON este UN FALS!
Pagina a fost generata in 0.9666 secunde